Salata me pennes ke pesto padzariou / Pastasalat med rødbetepesto

Sjekk den fargen! Den materialiserer seg når du lager pesto med rødbete, noe chef Dimitris Papasimouris laget for greske Olive Magazine her en dag. Feta og eple komplimenterer smakene, og gir oss en deilig liten lunsjrett, en middag som med hell kan spises sammen med kylling eller keftedakia, eller hvorfor ikke som en fargerik mezé?

Rødbetene skal kokes eller bakes, og det kan du gjøre i god tid, gjerne dagen før. Rødbetene må koke i ca 40 minutt, eller bakes slik som her, og baking er min foretrukne tilberedningsmåte. Har du det travelt kan du kjøpe ferdigkokte, vakuumpakkede rødbeter.

  • 250 gram penne
  • 200 gram kokt eller bakt rødbete, som du deretter har skrelt og skåret i terninger
  • 1 fedd hvitløk, grovhakket
  • 40 gram valnøtter, grovhakket
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss hvit balsamicoeddik
  • 40 gram rosiner
  • 70 gram feta, i staver
  • 1 grønt, syrlig eple, i små terninger
  • 1 ss frisk mynte, hakket, eller noen ruccolablader
  • salt, pepper

Kok penne etter anvisning på pakken. Hell av vannet og skyll den i kaldt vann.

Ha rødbeter, hvitløk, ca 10 gram av valnøttene, olje og eddik i en foodprocessor med kniv, og kjør det til en tykk pesto. Bland den med pastaen og rør inn resten av nøttene samt rosinene. Smak til med salt og pepper. Deretter fordeler du salaten på tallerkner og legger eple, feta og mynte (ruccola) over. Ferdig!

Til 4, ev. 3 veldig sultne.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s