Spaggeti me domata, elies ke kappari / Spaghetti med tomat, oliven og kapers

En sommerlig middag jeg synes er så god og enkel at vi spiser den hele året. Full av greske smaker er den også, som tomat, hvitløk, kapers og oliven. Merk deg hvor annerledes maten smaker når du bruker ferske tomater framfor dem på boks! Kjøp gode, modne tomater, de største du kan finne, husk at greske tomater er på størrelse med bifftomater. Oppskriften kommer fra Gastronomos.

  • 200 – 250 gram spaghetti
  • 3 ss olivenolje
  • 1 liten rødløk, finhakket
  • 1 – 2 fedd hvitløk, most eller mortret
  • 1/4 – 1/2 ts chiliflakes (tilpass etter din egen smak)
  • 2 modne, greske tomater/bifftomater, eller 4 vanlige norske, finhakket eller revet på grovt rivjern
  • 1,5 ss kapers, skylt i vann
  • 2 ss oliven, hakkede
  • salt, nykvernet pepper
  • noen basilikumblader til pynt
  • eventuelt revet ost etter smak

Kok spaghetti etter anvisning på pakken, men kok i to minutter mindre enn angitt, og ta vare på litt kokevann.

Varm oljen i en stor panne med høye kanter, og fres løk, hvitløk og chiliflakes i 2 – 3 minutter, til løken er blank. Tilsett tomat (med alle saftene), litt salt og pepper, og kok i 8 – 10 minutter, til det meste av væsken er fordampet. Tilsett kapers og oliven og stek videre i 1-2 minutter.

Tilsett avrent pasta, og kok videre i to minutter mens du blander. Virker det veldig tørt kan du spe med litt kokevann. Kjenn etter om det er nok salt og pepper. Fordel maten på to tallerkner, strø på basilikum og ev. ost og server.

Til 2.

Legg igjen en kommentar