Her er en oversikt over alle rettene på bloggen. Jeg har forsøkt å kategorisere dem, men det er ikke så enkelt – mange Hovedretter kan også serveres som Mezedes (småretter) og motsatt, og mye av det som står under kategorien Tilbehør er også mezedes.
Årsaken er selvsagt at det meste går an å spise som mezedes. Les mer om det her.
Også nyttig:
- Om å spise i Hellas – en bloggpost for turister
- Handleguide til greske meierivarer
- Grekernes yndlingsmat
- Romantisk ferie i vakre Nafplio
Mezedes (=smårett, forrett)
- Agginares ala polita / Grønnsakstuing med artisjokker
- Bakt fetaost med soltørkede tomater og mandler
- Bakt pita med feta og yoghurt
- Bekri Mezé / Fyllikmezé
- Bouyiourdi / Ost- og tomatdip
- Chirina ketedakia me dyosmo / Svinekjøttboller med mynte
- Dakos / Gresk bruschetta
- Dip fetas me fistikia Eginis / Fetadip med pistasjnøtter
- Domates gemistes me feta / Fetafylte tomater
- Domatokeftedes / Tomatkaker
- Elenis velkomstsnacks
- Fasolia chondra me kremmidi / Stuing (salat) av hvite bønner og løk
- Fava apo gigantes me tonosalata / Bunnepuré med tunfisksalat
- Fava endelos pandremeni / «Godt gift» fava
- Fava me kramelomena kremmidia / Splittertpuré med karamellisert løk
- Feta bakt med tomat og oregano
- Feta se fyllo / Innbakt feta
- Feta psiti me domata ke gigantes / Bakt feta med tomat og limabønner
- Fetadip med basilikum
- Flogeres me ble tyri / «Fløyter» med blåost
- Garides me saltsa skordou / Reker i hvitløksaus
- Garides Saganaki / Reker i panne
- Gigantes me elies / Limabønner med oliven
- Gigantes me manitaria ke yiaourti / Bønner med sopp og yoghurt
- Gigantes skordati / Hvitløksbakte bønner
- Gigantes sto fourno / Bakte limabønner
- Gigantes sto fourno / Bakte limabønner (revidert)
- Greske kylling- og spinatburgere
- Greskinspirerte djevelegg
- Haloumi me marmelada domata / Haloumiost med tomatmarmelade
- Honningmarinert fetaost
- Horta / Grønne blader
- Horta padzariou / Kokte rødbeteblader
- Houmous / Hummus
- Hummus med bladpersille
- Houmous me piperies Florinis / Hummus med søtpaprika
- Imam bayildi / Imamen besvimte
- Kalamataoliven-, hvitløk- og yoghurtsaus
- Kalispera fetadip
- Kapnistos pestrofa me saltsa favas / Røkt ørret med splittertsaus
- Keftedakia /Kjøttboller
- Keftedakia apo fava / Favaboller
- Keftedakia gemista me feta / Kjøttboller fylt med feta
- Keftedakia halkidikiotika / Kjøttboller fra Halkidiki
- Keftedakia kotopoulou gemista me tyri / Ostefylte kyllingboller
- Keftedakia me damaskina ke karydia / Kjøttboller med svisker og valnøtter
- Keftedakia methismena me saltsa ouzo / Fyllik-kjøttkaker i ouzosaus
- Keftedakia sto forno / Ovnsbakte kjøttboller
- Kolokithakia gemista / Fylte squash
- Kolokithakia me skordo / Hvitløksstekt squash
- Kolokithokeftedes / Squashkaker
- Kolokotroneiko / Kolokotronis’ svinefilet
- Kotobourekakia / Kyllingruller
- Kotokeftedes me tyri / Kyllingkjøttkaker med ost
- Kotopoulo me lemoni ke meli / Kylling med sitron og honning
- Kounoupidi Tiganito / Frityrstekt blomkål
- Kourkouto me kolokithia / Squashpai
- Kyllingboller med purre og ost
- Loukanika me meli ke tsipouro / Pølser med honning og brennevin
- Loukaniko me kremmidia ke elles / Pølse med løk og oliven
- Manitaria «bekri meze» / Sopp i vinsjy
- Manitaria me dyosmo / Sopp med mynte
- Manitaria me krema galaktos / Sopp med fløte
- Marinarismeni melitzana / Marinert aubergine
- Melitzanes skordostoubi / Hvitløksauberginer
- Mezedakia/Snacks
- Mezedakia me anthotyro / Kanapeer med ost
- Mezes pigkouinos / Pingviner
- Methismeno kotopoulo / Beruset kylling
- Ostepai (tiropita) i form
- Ovnsbakte tomater med feta
- Padsaria me skordo / Rødbeter med hvitløk
- Padzaria psita me saltsa yiaourtiou / Bakte rødbeter med yoghurtsaus
- Papoutsakia/Småsko
- Papoutsakia oniro / Drømmesko
- Patata kroketes / Potetkroketter
- Patates me sos yiaourtiou / Poteter med yoghurtsaus
- Patzaria me feta / Rødbeter med feta
- Pikantika avga / Pikante egg
- Pikantiki krema tiriou / Pikant ostekrem
- Piperies gemistes me feta / paprika fylt med feta
- Piperies gemistes me halloumi / Paprika fylt med halloumi
- Piperies med haloumi / Paprika med haloumiost
- Pita me feta ke domata / Terte med feta og tomat
- Pitakia me katsikisio tyri ke karamelomena kremmidia / Småpaier med geitost og karamellisert løk
- Portobello gemista / Portobellosopp med gresk fyll
- Poures revithion / Kikertpuré
- Psita stafylia / Ristede druer
- Psites domates me tyri / Bakte tomater med ost
- Revythia me spanaki ke glykaniso / Kikerter med spinat og anis
- Revythokeftedes / Kikertkaker
- Ristede oliven
- Rolakia melitzana me sabon / Aubergineruller med skinke
- Rolakia me zambon ke tyri / Ruller med skinke og ost
- Saganaki fetas me sousami / Pannestekt feta med sesam
- Sandouits me haloumi ke omeleta / Smørbrød med haloumi og omelett
- Sardelosalata / Sardinrøre
- Sitronmarinert feta
- Soutzoukakia me elies / Smyrnakjøttboller med oliven
- Soutzoukakia me kokkino krasi / Smyrnakjøttboller med rødvin
- Soutzoukakia smyrneika / Kjøttboller i tomatsaus
- Strapatsada / Tomat- og eggerøre
- Taramosalata me patates / Rognsalat med potet
- Tiinamaris gemista
- Tirokafteri med melk
- Tiropitakia / Små ostepaier
- Tomatina me feta / Småtomater med feta
- Tyri Saganaki / Pannestekt ost
- Vinbakte oliven
- Vrasmena padzaria / Kokte rødbeter
- Yiaourtlou
- Zambontyroflogeres / «Fløyter» med skinke og ost
Hovedretter (kjøtt)
- Bakt ziti på gresk vis
- Biftekia / «Burgere»
- Biftekia à la spetsiota / «Burgere» bakt med tomat
- Biftekia gemista me feta / Karbonader fylt med feta
- Biftekia kotopoulo me saltsa moustardas / Kyllingburgere med sennepssaus
- Biftekia me patates sto fourno / Kjøttkaker og poteter i ovnen
- Bolonéz me kima kotopoulou ke saltsa yiaourtiou / «Bolognese» med kyllingdeig og yoghurtsaus
- Brizoles me patates sto fourno / Ovnsbakte koteletter og poteter
- Brizoles sto fourno / (Langtidsbakte) koteletter
- Chirina filetakie me vyssino / Svinefilet med moreller
- Chirino krasato / Svin a la Grecque
- Chirino me selino / Svin med selleri
- Chirino me verikoka / Svin med aprikos
- Chiromeli / Honningsvin
- Elenis varme pastasalat med bacon og feta
- Filetakia kotopoulo me saltsa moustardas / Kyllingfilet med sennepssaus
- Gemistes domates me kima / Tomater fylt med kjøttsaus
- Giouvetsi / Gresk gryte med kjøtt og «rispasta»
- Giouvetsi me kima/ Giouvetsi med malt kjøtt
- Giouvetsi me kima, piperia ke karoto / Giouvetsi med karbonadedeig, paprika og gulrot
- Giouvetsi med kylling
- Gyropita
- Hortofagikos gyros / Vegetargyros
- Katsarola Loukaniko / Pølsegryte
- Keftedakia fourno / Kjøttboller stekt i ovn
- Keftedakia me feta ke liasti domata / Kjøttboller med feta og soltørket tomat
- Keftedes (kjøttkaker) fra Kypros
- Keftedes me kremmidia / Kjøttkaker med bakt løk
- Keftedes me saltsa domatas sto fourno / Bakte kjøttkaker med tomatsaus
- Kleftiko / Tyvens lam
- Kima me patates sto fourno / Bakt kjøttstuing med poteter
- Kjøttfylte squash à la Stavroula
- Kokkinisto / Gresk gryte (kjøtt kokt i vin og tomat)
- Kolokithakia gemista avgolemono / Fylte squash i sitronsaus
- Kotokeftedes me ouzo / Kyllingkjøttkaker med ouzo
- Kotopoulo me araka / Kylling med erter
- Kotopoulo me bamies / Kylling med okra
- Kotopoulo me dip yiaourti / Kylling med yoghurtdip
- Kotopoulo me domates ke elies / Kylling med tomat og oliven
- Kotopoulo me mantarini / Kylling med mandarin
- Kotopoulo me moustarda ke lemoni / Kylling med sennep og sitron
- Kotopoulo me patates sto fourno / Ovnsbakt kylling og potet (Helstekt)
- Kotopoulo ston fourno me patates / Ovnsbakt kylling med potet
- Kotopoulo me yiaourti / Kylling i yoghurtsaus
- Kotosalata me ble tyri / Kyllingsalat med blåskimmelost
- Kounoupidi sto fourno me graviera / Blomkålgrateng med ost
- Kylling som mekrer
- Lachano me kima / Kål med karbonadedeig
- Lachanodolmades me kima / Kålruletter med kjøttdeig
- Lagoto / Kjøtt i tomat- og valnøttsaus
- Marias rødvinskokte pølser på kremet pasta
- Marinert kylling med myntedip
- Moscharaki me elies / Kalve- eller oksegryte med oliven
- Moschari kokkinisto me makaronia / Oksegryte med pasta
- Moschari lemonato / Oksegryte med sitron
- Moschari me damaskina / Okse med svisker
- Moussakas
- Pastarett md apaki fra Kreta
- Pastitsada Kerkyras / Krydret kjøttgryte fra Korfu
- Pita me yiaourtti ke vodino / Pita med yoghurt og karbonadedeig
- Psaronfri me feta / Svinefilet fylt med feta
- Psaronefri me saltsa rokfor / Svinefilet med blåostsaus
- Pulled pita
- Pølse i brød på gresk / Gyropita på norsk (til 17. mai)
- Revithada me kima / Kikertstuing med karbonadedeig
- Saltsa kima me karoto / Kjøttsaus med gulrot
- Sofrito Kerkiraiko / Sofrito fra Korfu
- Soutzouklikia / Kjøttboller med paprika og yoghurt
- Souvlakia / Grillspyd
- Spetsofaï / Het pølsegryte
- Stifado / Gresk gryte (Oksekjøtt kokt i vin og tomat m hel småløk)
- Stifado me kotopoulo / Stifado med kylling
- Tavas / Gresk-kypriotisk kjøttform
Hovedretter (pasta, ris)
- Argyris’ makaronópita / pastapai
- Bakt feta og sopp-pasta
- Elenis kremete tomatsaus til pasta
- Elenis pasta med løk-, kapers- og yoghurtsaus
- Ioannas makaronopita
- Karbonara sto fourno / Bakt carbonara
- Kongelig tomatrisotto
- Kritharaki me manitaria / «Risotto» med risoni og sopp
- Kritharoto me manitparia / «Risotto» med sopp
- Lazania me spanaki / Lasagne med spinat
- Mac and cheese på gresk
- Makaronada me elies / Pasta med oliven
- Makaronada me kima / Spaghetti med kjøttsaus
- Makaronada me kima ke melitzanes / Pasta med kjøttdeig og aubergine
- Makaronada me saltsa domatas / Pasta med tomatsaus
- Makaronada me saltsa yiaourtiou / Makaroni og kjøttdeig med yoghurtsaus
- Makaronada me spanaki / Pasta med spinat
- Makaronada Vysantion / Bysantinsk pastarett
- Makaronia me kima / Pasta med kjøttdeig (og litt etymologi)
- Makaronaki me kima ke yiaourti / Småpasta med karbonadedeig og yoghurt
- Makaronia me kotopoulo ke horta / Pasta med kylling og «grønt»
- Makaronia me loukanika kai tyri / Pasta med pølse og ost
- Makaronia me piperia Florinis / Spagetti med søtpaprika
- Makaronia me saltsa fetas / Pasta med fetasaus
- Makaronia me spanaki / Pasta med spinat
- Makarounes / Løkpasta fra Karpathos
- Marys mer, mer mer!
- Mia karbonara apo tin Peloponniso / En carbonara fra Peloponnes
- Ostebutikkdamens gode hogges
- Pastasaus av gresk salat
- Pastitsio / Gresk «lasagne»
- Pastitsio me brokkolo
- Pastitsio med kylling
- Pastitsio sto tikani /Pastitsio i stekepanne
- Penes me kolokythakia / Penne med squash
- Rizoto me bira ke croco Kozanis / Risotto med øl og safran
- Rizoto me karoto ke lemoni / Risotto med gulrot og sitron
- Rizoto me padzaria / Risotto med rødbeter
- Skordomakarona / Hvitløkspasta
- Spageti me araka / Spaghetti med erter
- Spaggeti me freska tomata, elies ke kapari
- Spaghetti med gresk kyllingragu
- Spanakorizo / Spinatris(otto)
- Tassoulas spaghetti med ost og olivenolje
- Tortellini Mesoyiaka / Middelhavstortellini
- Zymarika me aroma Elladas / Pasta med gresk aroma
- Zymarika me brokolo ke 4 tyria / Pasta med brokkoli og 4 oster
- Zymarika me elies ke feta / Pasta med oliven og feta
- Zymarika me feta, domata ke dyosmo / Pasta med feta, tomat og mynte
- Zymarika me saltsa domates me elies ke kapari / Pasta med saus av tomat, oliven og kapers.
Hovedretter (grønnsaker, belgfrukter i hovedrollen)
- Arakas me selinoriza / Erter med sellerirot
- Briam / Bakte grønnsaker
- Domates gemistes me maratho / Fennikelfylte tomater
- Fakes me feta ke portokali / Linser med feta og appelsin
- Fakes yiahni / Linse- og tomatstuing
- Fasolakia giachni / Grønne bønner i tomatsaus
- Fasolia mavromatika giachni / Tomat- og svartøyebønnestuing
- Gemista / Risfylte grønnsaker
- Gigantes med spanaki / Bønner med spinat
- Haniotiko boureki / Ostepai med potet og squash
- Kounoupidi kapamas / Blomkålgryte
- Lachano kokkino me loukaniko (ke kydoni) / Rødkål med pølse (og kvede)
- Ladera / Grønnsakstuing med olivenolje
- Omeleta me spanaki / Spinatomelett
- Patates gemistes / Fylte, bakte poteter
- Pitapizza med ristede grønnsaker
- Revithia me beckon ke praso / Kikerter med bacon og purre
- Revithia sto fourno / Ovnsbakte kikerter
- Revithia sto fourno / Ovnsbakte kikerter (med karmellisert rødløk)
- Spanakorizo / Spinatrisotto
- Spanakorizo me manitaria / Spinatrisotto med sopp
- Tik-tok-pasta med feta- og tomatsaus
- Varm eller kald linsesalat med stekt egg
Hovedretter (fisk)
- Bakaliaros lemonatos apo tin Kalymno / Sitrontorsk fra Kalymnos
- Bakaliaros me skordalia / Torsk med hvitløkspuré
- Bakt fisk og blomkål med yoghurt
- Bakt fisk som i Hellas
- Bianko tis Kerkyras / Fiskegryte fra Korfu
- Fetes psariou me domata ke stafides / Fisk med tomat og rosiner
- Fileto bakaliarou ala polita / Torskefilet «som i byen»
- Fileto psariou med portokali / Fiskefilet med appelsin
- Gemistos bakaliaros / Fylt torsk
- «Greek style» torsk med sitron og hvitløk
- Greskinspirert fiskefat med kikerter og squash
- Makaronia me tono / Pasta med tunfisk
- Psari me portokalia ke elies / Fisk med appelsin og oliven
- Psari plaki / Ovnsbakt fisk
- Psari sta karvouna / Grillet fisk
- Psarokeftedes / Fiskekaker
- Psitios solomos me yiaourti / Bakt laks med yoghurt
- Solomos me kapari / Laks med kapers
- Solomos me krema finokio / Laks med fennikelkrem
Hovedretter (pizza, pai o.l.)
- Hvit halloumi-pizza med avokado
- Ladenia / Gresk pizza/foccacia
- Marias kyllingpai
- Pastitsio-pai
- Peïnirlí / Hvetebåter med ostefyll
- Penes me pesto yiaourtiou / Penne med yoghurtpesto
- Pita me kolokythakia ke zambon / Pai med squash og skinke
- Pitsa me freskia domata / Pizza med ferske tomater
- Pizza med sopp, haloumi og myntepesto
- Pizza på pitabrød
- Plakous / Antikk, gresk pizza
- Prasopita / Purrepai
- Sfougato / Ovnsomelett
- Spanakopita / Spinatpai
Tilbehør
- Arakas kokkinistos / Erter i tomatsaus
- Bobota / Potetpai fra Tinos
- Bønnemos
- De greske søstrenes bønnedip
- Fakes moutzentra / Linseris fra Kypros
- Fasolia poures / Bønnepuré
- Fasololakia me skordo / Grønne bønner med hvitløk
- Fava / Splittertpuré
- Feta fourno / Bakt feta
- Feta- og paprikadip
- Graten me brokkolo ke tyria / Grateng med brokkoli og ost
- Gresk blomkålris
- Gresk coleslaw
- Gresk pesto
- Greske gulrot- og olivenoljekjeks
- Gresk oliven- og oreganobrød
- Grønnsaker à la grecque
- I apolites psites patates / De beste stekte potetene
- Ivys hvitløksaus med yoghurt og basilikum
- Karidopsomo olikis / Grovt valnøttbrød
- Katsamaki / Mais- og potetform
- Koulouria / Hveteringer med sesamfrø
- Kounoupidi avgolemono / Blomkål i sitronsaus
- Krema yiaourtiou / Yoghurtkrem
- Kremete fetadip med dill og hvitløk
- Kritsinia karotou / Brødpinner med gulrot
- Kritsinia me tyri / Brødpinner med ost
- Lachanika Bruxellon me saltsa moustardas / Rosenkål med sennepsaus
- Lachanorizo / Grønnsaksris
- Ladolemono / Olje- og sitronsaus
- Lagana-brød
- Linser a la de gamle grekerne
- Máfin me elia / Muffins med oliven
- Makalo / Saus fra Makedonia
- Makaronia me tzatziki / Tzatzikipasta
- Mavro psomi me meli ke lemoni / Grovbrød med honning og sitron
- Oliven- og fetabrød
- Orzo med feta og valnøtter
- Ovnsbakt brocoli på middelhavsvis
- Patates antidates / «Ristede» poteter
- Patates apo tin Tripoli / Poteter fra Tripoli
- Patates lemonates / Sitronbakte poteter
- Patates me bira / Poteter med øl
- Patates me krasi / Poteter med vin
- Patates Panou / Panos’ (ovnsstekte) poteter
- Patates sti ladokolla / Poteter i matpapir
- Patates sto fourno / Ovnsbakte, skivede poteter
- Patates sto fourno me domates / Ovnsbakte poteter med tomat
- Patates sto fourno me saltsa rokfor / Bakte poteter med blåostsaus
- Patates tiganites / Frityrstekte poteter
- Patates tiganites sto fourno / «Frityrstekte» poteter i ovn
- Patatopita / Potetpai
- Persille- og kaperspesto fra Syros
- Pesto piperias Florinis / Hornpaprikapesto
- Pitabrød
- Pites / Pitabrød (stekt i panne)
- Portokalenies patates / Sitruspoteter
- Poures revithion / Kikertpuré
- Prasorizo / Purreris
- Psomaki me elies / Småbrød med oliven
- Psomakia gemista / Fylte hveteboller
- Psomi/Brød
- Psomi me Krokos Kozanis / Brød med safran
- Psomi promos / Havrebrød
- Påskeegg på gresk
- Revithia sto fourno / Bakte kikerter
- Rosenkål på gresk
- Rysi lemoniou / Sitronris
- Ryzi me amygdala ke fistikia eginis / Ris med mandler og pistasjnøtter
- Saltsa domatas yia ton chimona / Vinter-tomatsaus
- Scuolas blå saus til hamburgere (og mye mer)
- Selinoriza lemonati / Sellerirot i sitronsaus
- Skordalia / Hvitløkspuré
- Skordalia me padzari / Hvitløkspuré med rødbete
- Spanaki lemonata / Sitronspinat
- Tirokafteri / Fetaostkrem
- Tiropita me zymi yiaourtiou / Ostebrød med yoghurt
- Tiropsomo / Fetabrød
- Tiropsomo portaritiko / Feta- og appelsinbrød
- Trigonakia me pita / Pitatriangler
- Tzatziki
- Tzatziki me avokado
- Tzatziki me karoto / Tzatziki med gulrot
- Saltsa Metaxa / Metaxasaus
- Yoghurt- og kapersdip fra Tinos
Supper
- Domatosoupa me hilopites / Tomatsuppe med eggnudler
- Fakes soupa (linsesuppe) à la Petretzikis
- Faki soupa / Linsesuppe
- Fasolada me piperies florines / Bønnesuppe med søtpaprika
- Fasolada yiyantes / Limabønnesuppe
- Fasolia soupa / Bønnesuppe
- Fasolia mavromatika me skordo / Sortøyesuppe med hvitløk
- Giouvarlakia / Kjøttbollesuppe
- Kolokithakia soupa / Squashsuppe
- Kotósoupa / Kyllingsuppe
- Krya soupa aggouriou / Kald agurksuppe
- Manitarosoupa / Soppsuppe
- Mageiritsa me kima / Påskesuppe med kjøttdeig
- Revithia soupa me lemoni / Kikertsuppe med sitron
- Revithia soupa me domata / Kikertsuppe med tomat
- Soupa bakaliaros / Torskesuppe
- Soupa Fidé / Pastasuppe
- Såkalt gresk suppe
Salater
- Aggourosalata me tiganiti kappari / Agurksalat med stekt kapers
- Appelsin- og avocadosalat
- Avgosalata me kappari ke aggouraki toursi / Eggesalat med kapers og sylteagurk
- Avgosalata me yiaourti / Eggesalat med yoghurt
- Caprese med blåbær
- Domato salata / Tomatsalat
- Domatosalata me chaloumi / Tomatsalat med haloumi
- Fasolakia med feta ke karydia / Salat av grønne bønner, feta og valnøtter
- Fasolakia me portokali ke manouri / Grønne bønner med appelsin og kremost
- Gigantes med spanaki / Bønner med spinat
- Gigantes salata / Limabønnesalat
- Gigantes salata me tono / «Gigantsalat» med tunfisk
- Gresk salat med kikerter
- Gresk øysalat med kylling
- Horiatiki salata / Gresk salat
- Horiatiki salata me fakes / Landsbysalat med linser
- Karpouzi me feta / Vannmelon med feta
- Kikertsalat med feta
- Kyllingsalat med tzatzikidressing
- Lachanosalata / Kålsalat
- Maniatiki salata / Manisk salat
- Makaronosalata me selino / Makaronisalat med selleri(blader)
- Marouli salata / Grønn salat
- Mavromatika fasolia salata / Salat m black-eyed peas
- Melitzanosalata / Auberginesalat
- Middelhavssalat med reker og bønner
- Patatosalata me graviera / Potetsalat med ost
- Patatosalata me kapari / Potetsalat med kapers
- Patatosalata me kotopoulo / Potetsalat med kylling
- Patatosalata me myrodika / Potetsalat med urter
- Padzarosalata / Rødbetesalat
- Padzarosalata me manouri / Rødbetsalat med ost
- Peloponnesisk pastasalat
- Piso echi i accalda tin oura / Bak har pæren halen sin
- Potetsalat fra de greske øyer
- Revithia salata me garides / Kikertsalat med reker
- Rosiki Salata / Russisk salat
- Salata aggouri / Agurksalat
- Salat med greske gojibær
- Salat med jordbærvinaigrette
- Salata aggouri / Agurksalat
- Salata me aggouri ke lemoni / Salat med agurk og sitron
- Salata me avga ke domata / Salat med egg og tomat
- Salata me avga ke yiaourti / Salat med egg og yoghurt
- Salata me domates ke piperies / Tomat- og paprikasalat
- Salata me feta ke domates / Salat med feta og tomat
- Salata me haloumi ke roka / Salat med haloumiost og ruccola
- Salata me kapnisto solomo / Salat med røkelaks
- Salata me kokkina fasolia ke haloumi / Salat med røde bønner og haloumiost
- Salata me kokkino laccano / Salat med rødkål
- Salata me padzari ke karota / Salat med rødbete og gulrot
- Salata me pantzari ke portokali / Salat med rødbete og appelsin
- Salata prasini me avokado ke katiki / Grønn salat med avokado og katiki
- Salata me psita karota / Salat med stekt gulrot
- Salata me revithia ke tono / Salat med kikerter og tunfisk
- Salata me rodakina / Salat med fersken
- Salata me rodi / Salat med granateple
- Salata spinaki / Salat med babyspinat
- Salata me spinaki ke manitaria / Salat med spinat og sopp
- Salata me stafilia ke rokfor / Salat med druer og blåmuggost
- Squashsalat med mynte- og sitrussaus
- Tunfiskdip med yoghurt
- Tonosalata/Tunfisksalat
- Tonosalata me fasolia / Tunfisksalat med bønner
Søt mat
- Achladia me Metaxa / Pærer med Metaxa
- Amerikanske gulrotmuffins på gresk
- Amygdalota / Mandelkaker
- Amygdaloto me mantarini / Mandelkaker med sitrus
- Appelsinvafler med eple og honning
- Baklava / Nøtter i filodeig-kake
- Bananes me kanela ke meli / Bananer med kanel og honning
- Biskota me stafides / Kjeks med rosiner
- Biskota vromis me sokolata ke tachini / Havrekjeks med sjokolade og tahini
- Biskota portokaliou / Appelsinkjeks
- Braounis apo fasolia / Bønnebrownies
- Christinas honningappelsin med yoghurt
- Efkola kekakia milou / Enkle eplemuffins
- Elafri keik me lemoni ke yiaourti / «Bløt» kake med sitron og yoghurt
- Evangelías fløyelsmyke sjokoladekake
- Floudes portokalio / Appelsinskall med sjokolade
- Fransk sjokoladekake på gresk
- Fraoules me yiaourti / Jordbær med yoghurt
- Gliko koutaliou / Skjesøtt
- God morgen-kake med appelsin
- Granita Lemoni / Sitrongranité
- Greske brownies med appelsin
- Halva/Semulepudding
- Hionobalakia / Snøballer
- Ivys jordbærsaus
- Jordbærgele med søt yoghurtpudding
- Julekaker med gresk yoghurt og kakao
- Kake med pekan- og pistasjnøtter
- Karamellyoghurt-dipp med eple
- Karidopita/Valnøttkake
- Karydopita me yiaourti ke kafe / Valnøttkake med yoghurt og kaffe
- Karydata / Valnøttkaker
- Karydata / Valnøttkuler
- Keik amygdalou xoris alevri / Mandelkake uten mel
- Keik mantarini / Mandarinkake
- Keik marbre / Marmorkake med appelsin
- Keik me achladi / Pærekake
- Keik me fraoules ke dyosmo / Kake med jordbær og mynte
- Keik melenio me amygdalo ke yiaourti / Honningkake med mandler og yoghurt
- Keik me kanela / Kanelkake
- Keik me karydia ke kanela / Kake med valnøtter og kanel
- Keik me kolokythakia / Squashkake
- Keik milou me yiaourti / Eplekake med yoghurt
- Keik lemoni / Sitronkake
- Keik lemoniou me giaourti / Sitronkake med yoghurt
- Keik me ksirous karpous i amygdala / Kake med nøtter eller mandler
- Keik me mantarini / Mandarinkake
- Keik me rodia / Granateplekake
- Keik me stafides / (Frokost)kake med rosiner
- Keik me zacharomena portokali / Kake med karamellisert appelsin
- Keik milou me karydia / Eplekake med valnøtter
- Keik portokali / Appelsinkake
- Keik yiaourtiou me karydia ke kanela / Yoghurtkake med valnøtter og kanel
- Keik yiaourtou me mila / Yoghurtkake med epler
- Kekakia me karydia / Muffins med valnøtter
- Kekakia me stafides / Muffins med rosiner
- Kekakia me vromi ke yiaourti/ Muffins med havre og yoghurt
- Koulourakia / Appelsinkaker til påske
- Koulourakia me amygdala / Julekaker med mandler
- Kourambiedes/Mandelkaker
- Loukoumades / Luftige honningboller
- Mafin bananas me vatomoura / Bananmuffins med bringebær
- Mantarini glyko koutaliou / Søtsyltede mandariner
- Marias nøttekake
- Marmelada tou nerantziou / Marmelade av bitterappelsin (pomerans)
- Melomakárona / Julekaker med honning
- Melopita / Honningkake
- Milo me meli / Eple med honning
- Milopita / Eplekake
- Nistisimo keik me amygdala / Mandelkake i fastetiden
- Olivenmarmelade til ost
- Panakota me stafili glyko / Panna cotta med søte druer
- Panakota yiaourti me meli / Yoghurtpannacotta med honning
- Pasteli / Sesam- og honningsnacks
- Paximadia amygdalou / Mandelskorper
- Paximadia med ouzo og pistasjnøtter
- Petimezi-muffins
- Poutiga riziou me kroko / Rispudding med safran
- Psita verikoka me yiaourti / Grillede aprikoser med yoghurt
- Revaní / Sitronkake
- Småkaker med mandel og aprikos
- Sokolatenio keik med yiaourti / Sjokoladekake med yoghurt
- Sokolatenio keik med eleolado / Sjokoladekake med olivenolje
- Stafidopita paradosiaki / Tradisjonell rosinkake
- Tiganites me yiaourti / Yoghurtlapper
- Tsoureki / Påskebrødkake
- Vasilopita / Nyttårskake
- Yiaourti me anana / Yoghurt med ananas
- Yiaourti me meli / Yogurt med honning
- Yiaourti me rodi / Yogurt med granateple
- Yiaourti me tiganites bananes / Yoghurt med stekte bananer
- Yiaourtopita / Yogurtkake
- Yoghurt- og sitrondessert
- Zele yiaourti me fraoules / Yoghurtgele med jordbær
Drikker
- Ariani / Yoghurtdrikk
- En assyrtikovin på polet
- Ellinikos kafes / Gresk kaffe
- Frappé
- Kokteil me karpouzi ke votka / Cocktail med vannmelon og vodka
- Kykeon, en drikk fra antikken
- Lemonouzo
- Nypresset granateplesaft (og litt mytologi)
- Om vin, del 1
- Om vin, del 2
- Om ouzo
- Ouzo-lemonade
- Ouzo med blåbær
- Rakomelo / «Gløgg» på gresk
- Siropi rodiou / Grenadine
- Tips til isbiter
- Tsai me dyosmo, meli ke lemoni / Te med mynte, honning og sitron
- Tsai tou vounou / Gresk fjellte
Diverse oppskrifter
For en flott blogg! Jeg skal holde en «gresk aften» for noen kollegaer og her var det jammen mye å velge i 🙂 Hvis du selv skulle satt sammen en 3-retters med kjøtt i hovedrett, hva ville du selv valgt? Takknemlig for svar 😉
Hei, og takk for godord!
Det er jo så mye å velge blant, men her er tre av mine favoritter:
Fylte protobellosopp: https://godgreskmat.wordpress.com/2013/03/02/portobello-gemista-portobellosopp-med-gresk-fyll/
Stifado: https://godgreskmat.wordpress.com/2010/09/19/kokkinisto/
eller Pastitsio: https://godgreskmat.wordpress.com/2014/11/09/pastitsio-med-kylling/
sammen med brød og salat (finnes flere oppskrifter på begge deler på bloggen).
En lett dessert, for dette over her er mektig mat, som f.eks denne deilige appelsindesserten: https://godgreskmat.wordpress.com/2014/02/22/christinas-honningappelsin-med-yoghurt/