Pikantiki krema tiriou / Pikant ostekrem

Her er en ny variant av tyrokafteri som jeg bruker på kjeks eller brød. Den har mye gullgod smak, og du justerer hvor sterk den skal være ved å tilsette så mye eller lite tabasco du vil. Og mer enn det hadde jeg ikke tenkt å skrive denne gangen 😃

  • 100 gram fetaost
  • 50 gram myzithra eller parmesan, finrevet
  • en melkeskvett
  • 1/3 søtpaprika, finhakket
  • 1 fedd hvitløk, most eller mortret
  • 1 ts tabasco (ca)
  • tilbehør: brød eller kjeks og gjerne litt ruccola eller annen salat

Mos sammen ostene, og tilsett nok melk til at det blir kremete. Rør inn paprika og hvitløk. Smak til med tabasco. Oppbevar ostekremen i tett boks i kjøleskapet, der holder den seg i flere dager.

Reklame

7 responses to “Pikantiki krema tiriou / Pikant ostekrem

  1. Jeg leser både denne bloggen og visitnafplio, og setter stor pris på all info og alle oppskrifter:-) Hva tror du om å bruke Snøfrisk istedenfor Myzithra?

  2. Hei, og tusen takk for hyggelig tilbakemelding!
    Det er den tørre/harde myzithraen som brukes her (og det burde jeg nok spesifisert). Når det er sagt, jeg er sikker på at det blir deilig med Snøfrisk også, og det funker også med hvit geitost av den harde typen.
    Søndagshilsen fra Merete

  3. Takk for supert tips, Marianne! Og det er jo til og med litt enklere å bruke snøfrisk. Skal gjøre det når jeg er tilbake i Norge.
    Fortsatt god helg til deg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s