
Her er en ny variant av tyrokafteri som jeg bruker på kjeks eller brød. Den har mye gullgod smak, og du justerer hvor sterk den skal være ved å tilsette så mye eller lite tabasco du vil. Og mer enn det hadde jeg ikke tenkt å skrive denne gangen 😃
- 100 gram fetaost
- 50 gram myzithra eller parmesan, finrevet
- en melkeskvett
- 1/3 søtpaprika, finhakket
- 1 fedd hvitløk, most eller mortret
- 1 ts tabasco (ca)
- tilbehør: brød eller kjeks og gjerne litt ruccola eller annen salat
Mos sammen ostene, og tilsett nok melk til at det blir kremete. Rør inn paprika og hvitløk. Smak til med tabasco. Oppbevar ostekremen i tett boks i kjøleskapet, der holder den seg i flere dager.
Jeg leser både denne bloggen og visitnafplio, og setter stor pris på all info og alle oppskrifter:-) Hva tror du om å bruke Snøfrisk istedenfor Myzithra?
Hei, og tusen takk for hyggelig tilbakemelding!
Det er den tørre/harde myzithraen som brukes her (og det burde jeg nok spesifisert). Når det er sagt, jeg er sikker på at det blir deilig med Snøfrisk også, og det funker også med hvit geitost av den harde typen.
Søndagshilsen fra Merete
Aha, da gir det mening med den harde parmesanen … Regner med begge deler er godt, bare forskjellig. Skal prøve begge deler:-)
God idé! Håper på en kommentar om hva du likte best!
Absolutt:)
Jeg syns begge deler ble godt! Droppet melk i versjonen med Snøfrisk ettersom konsistensen på Snøfrisk er kremete:-)
Marianne:)
Takk for supert tips, Marianne! Og det er jo til og med litt enklere å bruke snøfrisk. Skal gjøre det når jeg er tilbake i Norge.
Fortsatt god helg til deg!