Gemistos bakaliaros / Fylt torsk

Torsk kjøper jeg fryst i Hellas for jeg har ikke noe annet valg. Det ligger en velfylt fiskehandler like i nærheten av leiligheten min i Nafplio, og eieren der selger ene og alene fryst fisk og skalldyr, alt i prima kvalitet. Mesteparten selges i løsvekt, og det han ikke har i diskene sine kan han ofte skaffe på få dagers varsel. Jeg elsker sånne kjøpmenn!

Denne retten, hentet fra den greske matbloggen Mrs Soupe, bruker fryst torskefilet, men det er selvsagt ingenting i veien for å bruke en sprellende fersk fisk. Ikke trenger det være torsk heller. Men i dag har jeg fulgt oppskriften til punkt og prikke, bortsett fra at jeg har doblet mengden ost. Tomatene mine lå ikke i olje, men bruker du det, kan du godt erstatte oppskriftens olivenolje med oljen fra tomatene dine.

Siden ovnen likevel skulle brukes, ble det Poteter i matpapir til fisken. Og en grønn, frisk og sprø salat av hjertesalat og vårløk.

  • 4 torskefileter (gjerne fryste)
  • 10-15 soltørkede tomater, grovhakket
  • 2 ss kremost eller most feta
  • 1 fedd hvitløk, knust/mortret
  • 1 ss olivenolje
  • røkt paprika, salt, pepper

Tin fisken. Del eventuelt filetene i to, slik at du har åtte stykker, og krydre dem med salt og pepper. Bland de soltørkede tomatene med ost, hvitløk og olivenolje, og smak til med røkt paprika, salt og pepper. Fordel blandingen på halvparten av filetene, dekk med de resterende filetene. Er det litt fyll igjen kan du legge en klatt oppå de øverste fiskefiletene. Legg fiskene på smurt eller bakepapirkledd ildfast fat. Bak maten på 200 grader i 20 – 25 minutter, til fisken er ferdig.

Til to

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s