Kotobourekakia / Kyllingruller

IMG_5650

Vi simpelthen elsker bourekakia/flogeres. De er sprø utenpå og har saftig fyll inni, og disse som du får oppskrift på her smaker nydelig av kylling, ost og masse friske urter. Jeg fortrekker å bruke ca 50/50 med gresk feta og gresk gulost, sistnevnte er ikke å få tak i i Norge, så her bruker jeg en vellagret cheddarost med masse smak, sammen med fetaen.

Og bruk Stangekylling eller en annen velfødd kylling i oppskriften, de vanlige billigmerkene har altfor små kyllingbryst sammenlignet med dem du får kjøpt i Hellas.

Rullene kan lages klar i god tid før de skal spises, settes kaldt og bakes like før dere skal spise. Dette er en typisk mezé i Hellas, men de kan også spises til lunsj, f.eks med salat og tzatziki.

 • 1 stort kyllingbryst (se over), skåret i små terninger
 • 1 purre, hakket
 • 1 dl finhakket bladpersille
 • 1 dl finhakket dill
 • 1-2 ss finhakket mynte
 • 2 egg
 • 200 gram ost, f.eks en blanding av feta og cheddar, i små terninger
 • litt salt og pepper
 • filodeig eller deig til vårruller samt litt olje til pensling

Bland alt unntatt deigen. Lag «fløyter» som vist her. Legg dem med skjøten ned på bakepapirkledd stekebrett og stek ved 180 grader i ca 35 minutter. Her serveres bourekakiaen med tzatziki.

Ca 12 stk

Reklamer

3 responses to “Kotobourekakia / Kyllingruller

 1. Hei. Har bare ett spørsmål. Skal kyllingfilleten stekes før den blandes med det andre? ( kylling og bakterier osv) Skal prøve meg på denne oppskriften om noen dager. Fikk tak i gresk filodeig i nabo byen min! Har aldri lagd noe slikt før. Men spist ulike varianter i Hellas..nam,nam.
  Hilsen Jorunn

  • Ja, jeg kan love at dette er namnam 😉 Kyllingen bruker du rå, den blir gjennomstekt og saftig i ovnen. Håper du liker maten, jeg synes iallfall alle de tre bourekakia/flogeres-variantene her på bloggen er deilige (selvskryt, jaja), og så er det så greit med (selskaps)mat som kan gjøres i stand på forhånd.
   Beste hilsen Merete

   PS, du får sikkert filodeig til overs, og passer du på å dekke den med et fuktig klede mens du jobber med den, kan den fryses ned – selv om den evt. allerede har vært fryst.

 2. Takk for svar. Og gode tips! Gleder meg til å prøve dette. Skal rapportere hvordan det gikk…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s