Keftedakia kotopoulou gemista me tyri / Ostefylte kyllingboller

Kyllingboller

Kyllingboller fylt med fetaost eller parmesan, kunne det være noe? Jeg synes iallfall det var knallgodt, da jeg fikk den fetafylte varianten hos en gresk venninne her forleden uke. Hun serverte dem som en mezé, her serverer jeg dem sammen med spanakorizo, spinatris, og har fylt bollene med parmesan, bare for å ha testet ut det også. Hva som er best er en smaksak, du kan jo fylle halvparten med feta og halvparten med parmesan om du er usikker.

  • 400 gr kyllingkjøttdeig
    1 dl strøbrød/griljermel
    1/2 rødløk, revet
    1 fedd hvitløk, revet eller mortret
    1 tomat, revet
    1 egg
    1 ts tørket oregano
    salt, pepper
    100 – 125 gr parmesan eller fetaost, skåret i ca 16 terninger
    litt olje til formen

Bland alle ingrediensene, unntatt parmesan og olje, og sett det i kjøleskapet ca en time.

Smør et ildfast fat som er stort nok til at bollene kan ligge i ett lag. Pakk hver ostebit inn i kyllingmassen og legg dem i formen. (Bruk engangshansker om du er redd de slemme kyllingbasseluskene.) Stek formen på 200 grader i ca 25 minutter, til bollene er fine og lysebrune.

Til to – tre

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-Zo og trykk på knappen: Print

2 responses to “Keftedakia kotopoulou gemista me tyri / Ostefylte kyllingboller

  1. Takk for gode oppskrifter og for tips om god hvitvin – Mediterra Assyrtiko, som faktisk sto i hylla på polet. Det ble en vellykket venninnekveld med god mat og drikke! Tok et bilde som jeg posta på Hellasforum. Brukte 6 av oppskriftene dine under kategorien Mezedes!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s