Makaronia me spanaki / Pasta med spinat

Spinatpasta

Spinatpasta med hvit geitost er en snarlaget og nydelig middag, med masse spennende smaker. Hele middagen lages i én gryte, og den må være stor for å få plass til all spinaten. Joda, om du ikke er vant til å bruke fersk spinat ser det ut som det er enorme mengder, men det krymper ned til en liten brøkdel etter et minutt på kokeplaten.

I originaloppskriften, som er fra avisen To Vima/Vimagourmet, brukes en tradisjonell pastatype fra Kreta som heter sioufichta, små flak av pasta som rulles for hånd, men de får vi ikke tak i i Norge. Her bruker jeg rigatoni, pastaskruer funker også, og får du tak i italiensk casarecce er det en helt super erstatning!

  • 0,5 dl extra virgin olivenolje
  • 100 gr vårløk eller purre, grovhakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 250 gr rigatoni eller annen pasta, men ikke av snarkokt type
  • ca 1 liter kyllingkraft (vann + kyllingbuljongterning funker også)
  • 500 gr fersk spinat, grovhakket (hold av noen hele blader til pynt)
  • 300 gr hvit, myk geitost, i biter
  • salt og pepper

Bruk en stor, dyp kjele, tilsett olivenolje og fres vårløk/purre og hvitløk på lav varme til det er mykt, men ikke brunet. Hell i pastaen og tilsett halvparten av kraften. Kok om og rør av og til, slik at væsken koker litt inn og blir “sausete”, omtrent som når du lager risotto. Koker det nesten tørt tilsetter du mer kraft.

Etter ca 8 minutter tilsetter du spinat og resten av kraften. Kok opp og legg på lokk. Når spinaten er falt sammen, tar du av lokket og koker/rører som før. Når pastaen er passe kokt og “sausen” tyknet, tar du gryta av varmen og rører halvparten av osten inn. Smak til med salt og pepper.

Server med resten av osten, og pynt med spinatblad.

Til 4

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-ZA og trykk på knappen: Print

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s