Houmous / Hummus

Hummous1Hummus er en kikertrøre som spises både i Hellas og Midt-Østen. Dette er en lettlaget og deilig mezé, som også kan brukes som dip for grønnsaksbiter, små kjeks, brødbiter osv. Den holder seg flere dager i tett boks i kjøleskapet.
Jeg bruker hermetiske kikerter når jeg lager hummus, men du kan selvsagt koke dem selv.

  • 1 boks kikerter
  • 2 fedd hvitløk
  • 2-3 ss ferskpresset sitronsaft
  • 1-2 ss olivenolje
  • 1 dl tahini (sesampasta, finnes i Asia-butikker)
  • 1 ts paprikakrydder
  • salt, pepper
  • litt vann

Skyll bønnene godt og hell dem i en kjøkkenmaskin med kniv. Tilsett hvitløk, sitronsaft, olivenolje, tahini, paprika og litt salt og pepper. Kjør maskinen til du har en jevn masse. Tilsett en vannskvett hvis røren blir for fast.
Ved servering kan du pynte med olivenolje eller paprika, og hvorfor ikke med en grønn urt?

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-Du og trykk på knappen: Print

4 responses to “Houmous / Hummus

  1. Tusen takk for alle de fine oppskriftene du har på bloggen din! : )
    Jeg hadde stor fest i helgen (50 årsdag) med gresk tema, mat og vin.
    Vi brukte dine oppskrifter som var enkle å følge og fikk masse skryt for maten!:)
    Hilsen
    Gro

  2. Hvor stor er boksen med kikerter som du bruker til 1 dl. tahini?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s