Keik marbre / Marmorkake med appelsin

Marmorkake er både god og enkel å bake, og den greske varianten er også mye bedre enn den norske! Jeg kan aldri tenke meg at marmorkake er en gresk oppfinnelse, men jeg har fått en oppskrift på marmorkake med gresk vri av en venninne. Den sier blant annet at den hvite delen skal ha appelsinsmak i seg, og det, forteller min venninne, er vanlig i greske marmorkaker.  Originalt! Og sjokolade + appelsin er jo en uslåelig kombinasjon, så derfor deler jeg oppskriften med dere.

Marmorkake blir, som formkaker flest, gjerne spist til frokost i Hellas, sammen med kaffe. Det virker kanskje rart sånn i utgangspunktet, men jeg er jammen ikke sikker på om et stykke formkake er så mye usunnere enn noen av de hypersukrede frokostblandingene vi spiser i Norge, eller loff med smør og syltetøy.

  •  2 store eller 3 små egg
  • 2,5 dl sukker
  • 2,5 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1,25 dl lettfløte
  • 1,25 dl solsikkeolje
  • 2 ss appelsinblomstvann eller finrevet skall av 1 appelsin (bare det oransje)
  • 2 strøkne ss kakao
  • 50 gram hakkede valnøtter

Ha egg, sukker, mel, bakepulver, lettfløte og olje i en bolle og miks det sammen med miksmaster / i kjøkkenmaskin på full styrke i ca 3 minutter.  Ha ca 2/3 av deigen i en ny bolle, og bland inn appelsinblomstvann eller appelsinskall. I den resterende 1/3 mikser du inn kakao.
Kle en liten brødform med bakepapir. Hell halvparten av appelsindeigen i formen, så kakaodeigen, deretter resten av appelsindeigen. Snurr en gaffel forsiktig gjennom alle deiglagene.
Dryss valnøttene på toppen.
Stek v 175 grader, nede i ovnen i ca 50 minutter, test med en tannpirker at kaken er gjennomstekt.

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-yV og trykk på knappen: Print

2 responses to “Keik marbre / Marmorkake med appelsin

  1. den er en klassiker! men appelsinen er en litt spesiel vri – har aldri prøvd den -forresten ja jeg har vært i Hellas og det har vært deilig : )

  2. Velkommen tilbake, demie! En dose Hellas er aldri feil😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s