Ovnsbakt broccoli på middelhavsvis

20130211-153532.jpg

Dette er en nydelig måte å servere broccoli på. Sist gang jeg spiste dette var til lammekotletter, helt vidunderlig!
Grekerne spiser jo masse grønnsaker, men ikke ofte i kokt form, slik vi gjør i Norge. For eksempel er det nærmest utenkelig å spise kokte poteter. Og selv kokt broccoli kles med en oljebasert dressing før den inntas. Denne oppskriften er fra den strålende matbloggen Olive Tomato og jeg har nesten ikke forandret den. Du kan tilberede blomkål på samme måte, eller mikse de to grønnsakene i samme fat.

2 broccoli
1 – 1,5 dl olivenolje
2 – 3 hvitløkkfedd, most
saft av 1/2 sitron
ca 3 ss mandel i tynne flak
havsalt, nykvernet pepper
2 ss nyreven parmesan elle mysithra

Del opp broccolien i små buketter, vask dem godt.
Miks sammen olivenolje, hvitløk, sitronsaft, hell det over broccolien og bland godt.
Legg broccolien i en ovnspanne i ett lag. Dryss over mandel, salt og pepper.
Stek v 200 gr i en halvtime. Kan serveres varm, lunken eller kald.

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-F2 og trykk på knappen: Print

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s