Salata me avga ke domata / Salat med egg og tomat

Egg er like populær påskemat i Hellas som i Norge. Grekerne pleier å koke eggene og farge dem i sterke, klare farger, det har jeg skrevet om før. Etter påskesøndagen spises eggene, ingen mat kastes i Hellas. Denne tradisjonsrike, rustikke eggesalaten er mye brukt, og det finnes selvsagt flere varianter. Denne fant jeg hos Agrino, en gresk matprodusent, og den er ganske lik den «svigermor» pleier å lage. Det blir mye dressing, bruk den mengden du vil og spar resten til neste gang du skal spise salat, dressingen holder i en evighet.

Agrino foreslår å spise salaten sammen med brød eller toast toppet med kremost og røkt kalkunskinke, og det skal jeg jammen teste ut! Et annet tips er å tilsette to finhakkede ansjoser i dressingen, de gir en pikant og mer krydret smak.

  • 4 – 6 egg (hardkokt og delt i fire)
  • 2 tomater eller tilsvarende mengde cherrytomater, i småbiter
  • 2 ss kapers (her har jeg brukt kapersfrukt)
  • 2 vårløk, finhakket
  • 1 rød paprika, grovhakket
  • 0,5 dl olivenolje
  • 2 ss vineddik
  • litt fersk eller tørket oregano
  • 1 ss sennep
  • salt og pepper
  • Til servering: Brødskiver/toast med kremost og røkt kalkunskinke

Legg egg, tomater, kapers, vårløk og paprika i en salatbolle. Pisk eller rist sammen olivenolje, eddik, oregano og sennep, og smak til med salt og pepper. Ringle så mye dressing du vil over salaten, og bland med veldig lett hånd, slik at eggene ikke knuses. La salaten stå på benken i ti minutter, og spis med ønsket tilbehør.

Lunsj til to.

God påske!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s