
En enkel og billig hovedrett – eller bruk den som tilbehør til for eksempel kjøttboller eller kylling. Her har jeg laget biftekia til, denne gangen med svinekjøttdeig. Oppskriften er nok en gang fra Akis Petretzikis, han lager så mye godt, den karen. Det er noe vårlig over maten, og det kjennes helt riktig akkurat nå.
- 300 gram småpasta
- 1 ts olivenolje
- 2 tomater
- 1 agurk
- dill til pynt
- salt, pepper
- tzatziki-saus:
- 300 gram gresk yoghurt (bruk gjerne «straggisto» om du er i Hellas)
- 2 ss hvitvinseddik
- 1/2 fedd hvitløk, most eller mortret (jeg bruker ett helt fedd)
- 2 ss olivenolje
- 5 ss dill, finhakket
- salt, pepper
Kok pastaen etter anvisning på pakken. Hell av vannet og ha pastaen tilbake i gryta. Rør inn olivenolje, legg på lokk og la pastaen avkjøle seg litt. Pastaen skal ikke være kald, men heller ikke helt kokvarm. Skjær tomat og agurk i biter, salte og pepre lett. Bland alt til tzatzikisausen, smak til med salt og pepper.
Rør sammen saus og pasta, vend inn mesteparten av grønnsakene. Øs salaten over i en serveringsbolle eller fordel på tallerkner. Pynt med resten av tomaten og agurken samt litt mer dill.
Til 2 som hovedrett, til 4 som tilbehør/salat.