Filetakia kotopoulo me saltsa moustardas / Kyllingfilet med sennepssaus

Det var i den tid jeg gikk omkring og sultet i Nafplio, for å parafrasere Hamsun. Jeg hadde overtatt min nye leilighet, men komfyren var ikke koblet til. Heldigvis sulter man ikke lenge i Nafplio, det kryr av steder som selger middag for en rimelig penge. Nærmest hjemmet mitt lå Alpha Pizza, de selger mye mer enn pizza, og der har jeg handlet mer enn én gang – også etter at komfyren ble koblet til. Noe av det første jeg kjøpte var tilfeldigvis denne kyllingretten. Alpha Pizza har senere flyttet til større og mer fancy lokaler, den tiden jeg snakker om var det ikke stort mer enn et kjøkken, en disk og et par barkrakker hos dem. Med andre ord, man kunne se hvordan de laget maten. Det var derfor ikke så vanskelig å kopiere denne kyllingretten hjemme! Med årene har jeg endret retten litt, men smaken er likevel temmelig nær den jeg kjøpte hos Alpha Pizza i hine hårde dager.

Hos Alpha Pizza kan du velge om du vil ha frityrstekte poteter, ris eller begge deler til. Her har jeg valgt kun ris. Et nybakt småbrød får du også med deg. Dette er ganske blass mat, rent utseendemessig, så pynt gjerne med noe grønt, her har jeg brukt dill og purre for det var det jeg hadde.

  • middagsris, til to
  • 2 kyllingfileter i biter
  • 1 liten rødløk, finsnittet
  • olivenolje til steking
  • 1 hvitløkfedd, knust
  • 0,5 dl tørr hvitvin
  • 2 dl matfløte
  • sterk sennep etter smak (jeg bruker ca 3 veldig toppede ts dijonsennep)
  • noen dråper flytende honning
  • 2 ts kyllingfond (fra flaske)
  • 1 ts tørket oregano
  • 3 ss finrevet hvit geitost (bruk parmesan om du heller vil det)
  • salt og pepper
  • ev: urter e.l. til pynt
  • tilbehør: brød

Kok ris etter anvisning på pakken. Fres kylling og løk raskt i olje. Rør inn hvitløk. Hell på vinen og la den koke inn til det halve på høy varme. Senk varmen igjen og rør inn fløte, sennep, honning, kyllingfond og oregano. Kok opp, og pass på at kyllingen er gjennomkokt. Trekk pannen av platen og la geitosten smelte inn i sausen. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer sennep.

Legg dette på to tallerkner sammen med ris, dryss over det grønne og spis med brød.

Til to.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s