Lachanika Bruxellon me saltsa moustardas / Rosenkål med sennepsaus

Som dere vet handler jeg helst grønnsaker på markedet, men under én kilometer fra nafplioleiligheten min ligger en grønnsakshandler som har et enormt stort utvalg, så jeg tar rett som det er turen bortom dit. I dag hadde han fått inn rosenkål helt fra Nederland, og siden jeg elsker rosenkål, ble en stor pose av dem med meg hjem.

Rosenkål er langt fra noe vanlig syn i Hellas, så jeg saumfarte greske matblogger for å finne en rosenkålrett som hadde noe greskaktig ved seg. Og snart utkrystalliserte denne oppskriften seg, den lå på flere blogger og ble laget på noenlunde samme vis på alle sammen. Her er et slags minste felles multiplum av de oppskriftene. Stekt eller grillet kjøtt passer godt til. Jeg skal ta med maten til stranda, så skal grekeren grille lammekoteletter.

Det blir forresten en stor mengde dressing av dette, og det er bare bra. Bruk så mye eller lite du vil, resten får stå i kjøleskapet til du trenger salatdressing. Og den holder seg i en evighet i tett boks eller flaske.

  • 500 gram rosenkål
  • 1 grønnsaksbuljongterning
  • 5 ss olivenolje
  • 1/2 sitron, bare saften
  • 1 – 2 ts sterk sennep
  • salt, nymalt pepper

Kok rosenkålen med buljong i vann. Når de er gjennomkokte, hell av vannet og la dem dampe seg tørre i gryta. Rist eller pisk sammen resten av ingrediensene til dressingen, smak deg fram til hva som er riktig mengde sennep og krydder for din gane. Vend rosenkålen i dressingen. Spises helst lunken eller romtemperert.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s