Yoghurt- og sitrondessert

YoghurtSitron

Mer søtt og syrlig, for det er ekstra godt! Her er en herlig, lettlaget sommerlig dessert, hentet fra My Dear Irene, med tre ingredienser, nemlig gresk yoghurt, sitron og melis. Egentlig skal du bruke avrent yoghurt, dvs ha yoghurten oppi en (f.eks) kaffefilterkledd sil og la noe av yoghurtvæsken renne vekk. Men det gidder ikke jeg. Det har heller ikke noe å si for smaken, men avrent yoghurt er mer kremete i konsistensen. I Hellas får man kjøpt avrent yoghurt, veldig praktisk!
Oppskriften har bloggeren fått fra Anastasia i Athen, så desserten er helgresk selv om den ikke har fått noe gresk navn. Jeg vet rett og slett ikke hva Anastasia kaller den.
Dette er forøvrig også en innertier sammen med jordbær.

  • 250 gram gresk yoghurt
  • finrevet skall av 1/2 sitron
  • saft fra 1/2 sitron
  • 75 – 100 gr melis (smak deg fram)
  • ev litt revet sitronskall, sitronmelisse eller mynteblad til pynt.

Pisk alt godt sammen, og fordel på to dessertglass. Sett i kjøleskap en times tid eller mer. Pynt med rasp eller blad og server kald.

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-UL og trykk på knappen: Print

4 responses to “Yoghurt- og sitrondessert

  1. Kari Hidle Lien

    Hva heter avrent yoghurt på gresk,har de det på Inka?

  2. Lisa i Trondheim

    Denne blir ENDA bedre hvis vi blander inn grovknust Digestive-kjeks. Min greske venninne Koula bruker dessuten søtet kondensert melk i stedet for melis, det går også helt fint.

Leave a reply to greatgreekfood Avbryt svar