Greske sitronmuffins

Sitronmuffins

For oss som ikke liker kakene våre så himla søte, er disse muffinsene midt i blinken. Joda, de er søte, det er ikke det, men sitronsmaken balanserer det så fint. Oppskriften er hentet fra en av yndlingsbloggene mine, Olive Tomato, og bloggeren sier at utgangspunktet for muffinsene er en Yiaourtopita / Yoghurtkake. Ta gjerne en raus spiseskje blå valmuefrø i røren, det er vanlig i greske sitronmuffins.

  • 2,5 dl sukker
  • 2 dl olivenolje
  • 200 gr gresk yoghurt
  • 2 egg
  • saft fra 1,5 sitron
  • finrevet skall fra 2 sitroner
  • 5 dl hvetemel
  • 4 ts bakepulver
  • Glasur: 
  • ca 1 ss sitronsaft
  • ca 1,5 dl melis

Bruk mikser eller kjøkkenmaskin, og pisk sammen sukker, olivenolje, yoghurt, egg, sitronsaft og sitronskall. Bland mel og bakepulver og tilsett det litt etter litt i væsken mens du mikser hele tiden.
Fyll muffinsformer 2/3 fulle, og stek på 180 grader i ca 25 minutter. Sjekk med en tannpirker at muffinsene er gjennomstekte. Vær obs på at steketiden varierer med ovnen din og størrelsen på muffinsformene dine. Jeg fikk 18 muffins ut av denne mengden røre.
Når kakene er avkjølte, blander du sitronsaft og melis til glasur, og smører, ringler eller bruker en plastpose med et lite hull i for å pynte kakene.

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-UE og trykk på knappen: Print

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s