Såkalt gresk suppe

20130306-134152.jpg

Denne suppa har jeg aldri spist i Hellas. Oppskriften er fra et gammelt KK, et utklipp jeg har limt inn i en av de mange utklippsbøkene jeg har, stappfulle av gode, noen mindre gode, og noen helt katastrofalt dårlige oppskrifter. Det kan godt hende at det sto i bladet at dette er en berømt gresk suppe som de serverer nesten hver dag på, la oss si, Korfu, men egentlig tror jeg ikke det, jeg tror at det er ingrediensene, og da særlig linser og feta, som gjorde at den fikk navnet «gresk suppe». Det er uansett ikke viktig, suppa er god den, og sunn som søren. Jeg har bare økt olivenoljemengden litt, kan ikke lage gresk mat med 1/2 ss olivenolje, som det sto i oppskriften, hørt sånt tull! En greker hadde sikkert brukt minst en desiliter.
Til suppa har jeg bakt foccacia med oliven og soltørket tomat, men enhver brødblings vil duge.

3 ss olivenolje
1 løk
1 fedd hvitløk
1 ts spisskummen
500 g gulrøtter
250 g røde linser
1 l buljong
salt og pepper
1 dl matfløte
200 g feta
godt brød

Varm oljen i en kjele. Finhakk løk, hvitløk og stek det sammen med spisskummen i kjelen til løken er myk. Tilsett gulrøtter skåret i terninger, linser og buljong. Kok under lokk i ca 20 minutter. Ha suppen i en blender eller foodprocessor, ognkjør den glatt. Smak til med salt og pepper. Tilsett fløte og server suppa med et dryss av smuldret feta.

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-Gw og trykk på knappen: Print

4 responses to “Såkalt gresk suppe

  1. Autentisk gresk eller greskinspirert, det spiller ingen rolle. Olivenolje og hvitløk, linser og fetaost – favorittingredienser som forteller at dette er en god suppe uansett. Tusen takk – skal prøves! 🙂

  2. Hei! Dette blir dagens middag! Går det bra å bruke andre linser enn røde?:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s