Appelsin- og avocadosalat

20130301-185932.jpg

Det kan godt hende du synes dette er en underlig kombinasjon. Det synes iallfall jeg da jeg kom over denne oppskriften på Olive Tomato. For passer egentlig appelsin og avocado sammen? Hm… Men siden det alltid er spennende å prøve nye retter måtte jeg jo lage det. Og jeg ble svært positivt overrasket. Den milde, kremete avocadoen og den både søte og syrlige smaksbomben appelsin er, var et fantastisk ekteskap. Bloggeren forteller at hun fikk dette servert på et «gourmetevent» på Kreta, og det tror jeg så gjerne.
At appelsiner dyrkes i Hellas er velkjent, men faktisk finnes det avocadodyrkere også. Sånn sett er dette gresk, nygresk kan vi kalle det. Jeg la noen skiver prosciutto på min andre porsjon av salaten, og da fikk jeg plutselig en super gresk-italiensk forrett. Reker hadde sikkert også funket.

1 stor avocado
1 stor appelsin
3 ss olivenolje, extra virgin
1 ss sitronsaft
1/2 ts spisskummen
1/2 ts havsalt
pepperdryss
ev litt prosciutto

Skjær avocado og appelsin i passe store biter. Miks sammen resten til en dressing, og bland alt forsiktig sammen, slik at du ikke knuser avocadokjøttet. Legg litt prosciutto på toppen om du vil.
Til 2

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-FT og trykk på knappen: Print

Reklame

2 responses to “Appelsin- og avocadosalat

  1. Hej. Hade tilfeldigvis noe tilsvarande dressing igen som jag hade brukt til kokt fisk ,tilsatte spisekummin og blanda inn frukten. Det blev veldigt gott sammen med rester av julskinka jag hade i frysarn og potetklyfter i ovn 🙂
    Kalo paska !

    • Det kaller jeg matlaging i god, gresk ånd – bruk restene! Kan tenke dette ble bra til juleskinke, litt søtt tilbehør til skinke er jo alltid deilig. Kalo paska til deg også!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s