Mezedakia me anthotyro / Kanapeer med ost

I disse fingermat-oppskriftene bruker jeg en gresk ost som heter anthotyro, får du ikke tak i det kan du bruke ricotta eller en mild, hvit geitost – eller en blanding av de to. Anthytyro er en kremet ost laget på myse fra sau, ku og geit samt melk og fløte fra ku.
Du kan bruke kjeks, små kavringer og/eller ristet brød som base for de gode kanapeene, eller munnfullene, som jeg heller vil kalle dem. Kanape er nemlig det greske ordet for sofa!
Oppskriftene er inspirert av den greske chefen Iraklis Aspridi.
Se flere mezedakia her!

Munnfull med anthotyro og olivenpuré
Smør olivenrøre på brød/kjeks, topp med anthtyro og et grønt blad, her har jeg brukt bladpersille.
Olivenpuré kan du lage selv, eller kjøpe på glass (Den greske prosdusenten Gaea selger den i Norge under det provençalske navnet tapenade).

Munnfull med anthotyro, gulost og frukt
Legg anthotyro på brød/kjeks, legg på en skive graviera eller gruyere, og topp med svisker, skjesøtt eller hermetisk frukt. Her har jeg brukt syltede, friske valnøtter.

Munnfull med anthotyro og mandler
Smør anthotyro på brød/kjeks, og topp med lettristede mandelflak.

Anthotyro med sesamfrø (ikke bilde)
Skjær osten i små skiver, dypp dem i egg og så i sesamfrø. Frityrstek dem i ca ett minutt på hver side.

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-bK og trykk på knappen: Print

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s