
Skikkelig god og snarlaget pai uten paibunn, kan det friste? Den kan nytes varm eller romtemperert, til frokost, lunsj, middag, eller den kan bli med på piknik. Egentlig er dette en oppskrift fra Australia som er grekifisert av sintayes.gr. Her er squash, rødløk, dill, fetoaost og mye annet smakelig i skjønn forening. Paien spises som den er, eller med brød og/eller salat til.
- 100 gram kokt skinke (svin, kylling, kalkun), strimlet
- 1 liten rødløk, finhakket
- 1 fedd hvitløk, most eller mortret
- 2 små squash eller 1 vanlig, revet på et grovt rivjern
- 2 ss finhakket dill
- 100 gram gulost, revet, f.eks graviera, cheddar, parmesan eller en annen ost med mye smak, revet
- 50 gram fetaost, smuldret
- 3 egg, sammenpisket med:
- 0,5 dl solsikkeolje eller olivenolje
- 75 gram hvetemel
- 2 ts bakepulver
- salt, pepper
- litt mer olje eller et bakepapir til formen
Forvarm ovnen til 180 grader. Bland alt til paien. Smør eller kle en form, og hell i røren. Bak i ca en halvtime til paien er gjennomstekt. Tiden er avhengig av paiens tykkelse. La paien hvile i minst et kvarter før dere spiser.