Granateplerensing

IMG_3388.jpg

Granatepler dyrkes og spises i rikt monn i Hellas, særlig i salater. Ikke bare setter granateplefrø en skikkelig spiss på salaten, de er så vakre også! Her er en oppskrift på en granateplesalat, og her en fristende formkake med granateple.

IMG_3390.jpg

Men det er så sølete å få ut frøene! Den beste metoden har jeg lært av God Morgen Norge-kokk Wenche Andersen: Del granateplet i båter, seks stykker, f.eks. Bruk en plastikkpose, legg inn en båt og gni frøene ut. Gjør det samme med resten av båtene. Null søl! Noen av de hvite hinnene gnis også løs, men hell frøene på en tallerken, så er det enkelt å fjerne dem.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s