Salata me rodi / Salat med granateple

P1020571

Her får du oppskrift på en nydelig salat. Når granateplene er modne, det vil si senhøstes og om vinteren, er denne salaten ofte å se på greske middagsbord og tavernaer. Egentlig er den italiensk, men så vanlig i Hellas at den får være med på bloggen likevel. Bruk den som en mezé, som lunsj sammen med brød, eller som tilbehør til annen mat.

  • 1 granateple
  • 100 – 150 gram ruccola og babyspinat (eller ruccola + annen grønn salat)
  • 1 neve valnøtter, grovhakkede
  • skavet parmesan, etter smak
  • Dressing:
  • 0,5 dl extra virgin olivenolje
  • 2,5 ss balsamicoeddik
  • 1 ts honning
  • 1 ts sterk sennep, f.eks Dijon

P1020544Del granateplet i to og ha frøene i en bolle. Bland dem med salat og valnøtter. Ha alle ingrediensene til dressingen i et lite glass med lokk, og rist kraftig til dressingen er helt jevn. Bland salat og dressing, og server salaten med parmesan, oppå eller ved siden av.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s