Her får du oppskrift på en nydelig salat. Når granateplene er modne, det vil si senhøstes og om vinteren, er denne salaten ofte å se på greske middagsbord og tavernaer. Egentlig er den italiensk, men så vanlig i Hellas at den får være med på bloggen likevel. Bruk den som en mezé, som lunsj sammen med brød, eller som tilbehør til annen mat.
- 1 granateple
- 100 – 150 gram ruccola og babyspinat (eller ruccola + annen grønn salat)
- 1 neve valnøtter, grovhakkede
- skavet parmesan, etter smak
- Dressing:
- 0,5 dl extra virgin olivenolje
- 2,5 ss balsamicoeddik
- 1 ts honning
- 1 ts sterk sennep, f.eks Dijon
Del granateplet i to og ha frøene i en bolle. Bland dem med salat og valnøtter. Ha alle ingrediensene til dressingen i et lite glass med lokk, og rist kraftig til dressingen er helt jevn. Bland salat og dressing, og server salaten med parmesan, oppå eller ved siden av.