Gresk pesto

Ilias Mamalakis er en koselig gresk tv-kokk, som blant annet drar rundt i Hellas’ avkroker og lærer seerne om lokale matretter. Men det hender han drar utenlands også, og da smaker han selvsagt på reisemålets spesialiteter. Da han spiste pesto i Italia, tenkte han at dette ville han lage en gresk variant av, og dermed ble denne pestoen født, full av erkegreske ingredienser.
Malamalakis’ forslag til servering er en helt fantastisk smakfull kombinasjon av pesto, tomatskive og stekt/grillet haloumi-ost. Deilig er pestoen også sammen med pasta og tomatsalat, og til grillede lammekoteletter.

  • 1 dl hakkede mandler uten skall
  • 1 dl olivenolje
  • 1 dl reven Kefalotyri (eller Parmesan eller Romano)
  • 1 dl mynteblader
  • 1 fedd hvitløk
  • salt, pepper

Kjør alt i en food-processor eller med en stavmikser til du har en ganske jevn saus.

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-hl og trykk på knappen: Print

Legg igjen en kommentar