Denne honningkakeoppskriften fant jeg på siden til arkadiko-meli.gr, en honningprodusent fra fylket Arkadia på Peloponnes. Det er en skikkelig kosekake, myk og deilig, full av smør og honning og kanel, som kan spises slik den er eller sammen med pisket krem eller iskrem.
Kaken holder i flere dager, om du pakker den inn i aluminiumsfolie.
- 100 gram smør
- 1,25 dl sukker
- 1,25 dl honning
- 4 ss friskpresset appelsinsaft
- 2 egg
- 5 dl hvetemel
- 1 ts kanel
- 2 ts bakepulver
- smør til formen
- mandler, skoldede eller flak
Ha smør, sukker, honning og appelsinsaft i en gryte, og varm det til det er fingervarmt. Pisk eggene med en gaffel og rør dem inn, deretter mel, kanel og bakepulver. Smør en form (ca 18 x 25 cm) og hell i røren. Strø over mandler, så mange du vil.
Bakes v 175 grader i ca 30-35 minutt, eller til en pinne stukket i kaken kommer ut tørr.
Skjær kaken i firkanter når den er litt avkjølt.
For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-fl og trykk på knappen:
DEn har jeg faktisk aldri smakt før…. skal prøves!
Den er altfor god, skal jeg si deg 😉