Revithia soupa me domata / Kikertsuppe med tomat

En enkel og smakfull kikertsuppe er gresk husmannskost på sitt beste. Sunn, enkel å lage, med få og rimelige ingredienser.  Husstellæreren min hadde vært meget begeistret. Men ikke la det skremme deg fra å lage den, for suppen er riktig deilig, den!
Spis kikertsuppen sammen med godt brød.
Variasjoner:
– Tomater i suppen er ikke den mest vanlige varianten, sløyfer du dem bør du tilsette saften av en halv sitron, for å få litt mer smak på suppen.
– Kjør suppen jevn i en food-processor når den er ferdig.
– Tilsett et par hakkede hvitløksfedd sammen med løken.

  • 250 gram kikerter
  • 1 løk, i tynne skiver
  • 2,5 dl friske, revne tomater (eller hakkede boksetomater)
  • 1/2 ts spisskummen
  • 1 liter vann
  • 1/2 bunt dill eller bladpersille, finhakket
  • salt og pepper
  • 0,5 dl olivenolje

Legg kikertene i masse vann over natten for å mykne dem. Sil vekk bløtevannet, skyll ertene.
Ha kikertene i en kjele sammen med løk, tomater, spisskummen og vann. Kok under lokk til ertene er myke, ca 1,5 time, avhengig av hvor lenge de er bløtlagt. Ha dill/persille oppi gryta, smak til med salt og pepper, rør inn olivenoljen og kok opp.

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-fc og trykk på knappen: Print

9 responses to “Revithia soupa me domata / Kikertsuppe med tomat

  1. Har aldri spist den varianten ( med tomat ) – men jeg har elsket den med sitron
    : )

  2. Den ser liksom litt finere ut med tomat🙂

  3. Denne skal prøves! Så kjempegodt ut!

  4. Jepp! Lag stor prosjon🙂
    – og si gjerne hva du synes!

  5. Da er suppa utprøvd og godkjent! Herlig! Jeg forandret den litt da, for jeg hadde blant annet ikke kikerter. Min versjon kommer på bloggen en av de nærmeste dagene!

  6. Gleder meg til å se din versjon. Det som er så fint med det meste av den greske maten er at den stort sett lages på basis av det man har eller det det er sesong for, så ingen tar det så nøye om det ikke er kikerter i kikertsuppa🙂

  7. Tilbaketråkk: Gul splittertsuppe | Sunn Middag

  8. Dette var en helt fantastisk oppskrift! Deler🙂 Kikerter er både godt og sunt! Masse protein, kalk, jern, B-vitaminer! Utmerket variasjon til kyllingretter!! http://erdetsunt.wordpress.com/2013/01/12/proteinrik-mat-kylling-eller-kikerter/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s