Domatokeftedes / Tomatkaker

Tomatkaker har visstnok sin opprinnelse på den populære vulkanøya Santorini, men de spises over hele Hellas. Dette er en herlig meze, for eksempel servert med brød, tzatziki og salat, som en del av et helt bord fylt av forskjellige mezedes, eller som en forrett med saltsa yiaourtiou og litt grønn salat.

  •  3 store, smaksrike tomater
  • 1 revet løk
  • 1 egg
  • 150 gram smuldret feta eller revet graviera (gruyere)
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ss frisk mynte, finhakket (eller basilikum)
  • salt og pepper
  • 1 ts bakepulver
  • ca 1,5 dl hvetemel
  • mais- eller solsikkeolje til frityrsteking, nok til et ca 1,5 cm tykt lag.

Skjær et kryss ved tomatenes stilkfeste og legg dem i kokende vann i et minutt, deretter i kaldt vann, så er det enkelt å skrelle dem. Del dem i fire og fjern frømassen. Kutt tomatene i småbiter, og ha dem i et dørslag en halv time eller så, slik at litt væske renner vekk.
Ha tomatene i en bolle, og bland dem sammen med resten av ingrediensene. Vær forsiktig med melmengden, du skal ha en røre som en tykk kakerøre, omtrent.
Varm oljen i en dyp, non-stick stekepanne. Når den bruser rundt skaftet på en treskje er den klar. Stek kaker av 1 toppet ss røre, ca 2 minutter på hver side. Du trenger ikke bry deg om at de ikke ser perfekte ut 🙂
Legg kakene mellom noen lag kjøkkenpapir når de er ferdige, slik at de ikke er så oljete. Spises lunkne eller avkjølte.

PS: Tavernaen To Delfini i Vivari har grovhakkede sorte oliven i sine Domatokeftedes, og etter at jeg smakte det, skal jeg alltid ha det oppi røren også!

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-fq og trykk på knappen: Print

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s