I et gresk hjem fikk jeg en gang servert en herlig tunfisksalat, og her er mitt forsøk på å gjenskape den. Den er nok ikke, vil jeg tro, erketypisk gresk, men den består av ingredienser som finnes i de fleste greske kjøkken. Og det holder for meg. Salaten kan du servere som en mezé, du kan spise den på brød akkurat som du ville gjort med en rekesalat, eller rive opp noen ulike typer grønne salater og legge tunfisksalaten i klatter oppå. Seriøst godt!
- 2 store ss gresk yoghurt/matyoghurt
- 2 store ss majones
- 2 – 3 ss finhakket rødløk
- 2-3 ss finhakket frisk dill
- 1 boks tunfisk i vann
- salt, pepper
Bland yoghurt, majones, rødløk og dill. Hell vannet av tunfisken og rør den godt inn salatsausen slik at den flaker seg i små biter. Smak til med litt salt og pepper. Og det var det!
For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-4K og trykk på knappen:
Tilbaketråkk: Vinnerne av Millsutfordringen