En rett av egg, tomat og litt purre, kan det være noe å skrive hjem om? Joda, det kan det. Strapatsada er en av de vidunderlige greske rettene som lar de få ingrediensene den består av fremheve hverandre på en så utmerket måte at totalopplevelsen, altså smaken, blir helt utrolig nydelig.
Så, det var min ode til Strapatsada. Ikke er den vakker, og ikke er den avansert, men prøv den allikevel! Strapatsada heter for øvrig sfougato noen steder og kayana andre steder i Hellas.
Du kan sløyfe purren, og/eller tilsette litt finhakket grønn paprika, litt stekt pølse, noen skinkebiter… Godt med stekt bacon til er det også.
- Per person:
- 1 søt, god tomat, finhakket eller revet
- 1 liten vårløk eller ca 1 cm purre, finhakket
- 1 ts olje eller smør
- salt, pepper
- 2 egg
Stek tomat og vårløk/purre i fettet til tomaten har mistet væsken og det virker ganske tørt. Salte og pepre. Pisk eggene lett sammen, og hell dem oppi tomatblandingen, mens du rører rundt. Rør noen minutter, til du har en grynete, halvtørr masse. Vel, hvor tørr du vil ha den er opptil deg selv. Spis med brød.
For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-5r og trykk på knappen:
Fikk servert dette engang på Kypros – den varianten var tilsatt ganske mye grovmalt pepper (sånn pepper som man har på peppersteiken omtrent). Det var ganske pfiffig. Og helt enig, det smaker forbausende godt, men ser heller trasig ut. Vi får bruke Vispelidmetoden og pynte med en persilledusk 🙂
Persilledusken forskjønner det meste! Purreringene jeg har dekorert strapatsadaen med gjør liksom ikke samme susen 🙂