Makaronada me saltsa yiaourtiou / Makaroni og kjøttdeig med yoghurtsaus

Høres det ut som en merkelig rett? Nykokt makaroni og kjøttstuing med en kald yoghurt-/hvitløksaus. Det er helt himmelsk! Rask å lage, og den milde makaronien, den kraftige stuingen og den intenst hvitløksmakende (og –duftende) yoghurtsausen er en vidunderlig kombinasjon. Som sagt gjentatte ganger før, grekerne er eksperter til å sette sammen noen få, enkle råvarer og skape spennende, velsmakende mat.
Jeg bruker mynte i yoghurtsausen når jeg lager dette med lammedeig, og oregano når jeg bruker biffdeig. Du kan strø litt ost oppå den ferdige retten også, men jeg synes faktisk det er best uten. (Og det er ytterst få ting jeg synes er best uten ost.)

  • 350 gr lammedeig (eller biffdeig)
  • 1 løk, grovhakket
  • 1 ss olivenolje
  • ca 1 dl vann
  • 250 gr makaroni
  • 1 ss smør
  • 2,5 dl gresk youghurt eller matlagingsyoghurt
  • 4 moste eller pressede hvitløkskløfter
  • tørket eller frisk oregano eller mynte
  • salt og pepper

Brun kjøtt og løk i olje. Når det er brunt tilsetter du litt vann, og lar det koke ivei uten lokk på gryten. Vannet skal være så å si dampet vekk til slutt. Smak til med salt og godt med pepper.

Mens kjøttet putrer, koker du makaronien og lager yoghurtsaus:
Kok makaroni etter anvisningen på pakken. Når den er klar heller du av kokevannet, og rører smøret inn. Rør godt rundt, så all makaronien er dekket av smør.
Bland hvitløk, yoghurt og salt etter smak. Ha oppi ønsket urt, rør rundt.
Legg makaroni, stuing og saus på tallerker, og nyyyt!

Til 2 personer

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-5w og trykk på knappen: Print

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s