Milo me meli / Eple med honning

Dette må være verdens enkleste dessert. Epleskiver med honning og kanel er typisk gresk, både fordi den er en vanlig gave fra eieren etter at du har spist middag på tavernaen hans eller hennes, samt at greske desserter sjelden er avanserte greier man trenger konditorskole for å lage.
Epler er den vanligst frukten å bruke, men pærer, bananer, appelsiner og ananas er også godt.
Noen oppskrift trenger du vel egentlig ikke, men her kommer en om du liker å få det inn med teskjeer:

  • Per person:
  • 1 eple
  • 2 ts flytende honning
  • et dryss kanel

Skrell eplet, del det i to og fjern kjernehuset. Del eplet i skiver. Hell over honning og dryss litt kanel oppå. Spis med en gang.

I Nemea, som er et vindistrikt på Peloponnes, fikk vi nylig varianten avbildet til høyre – kaneldrysset eple og et glass rødvin å dyppe dem i. Spennende smak det også!

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-5j og trykk på knappen: Print

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s