Keftedakia me tyri ke tyri (ke tyri) / Kjøttboller med ost og ost (og ost)

Ost i deigen, ost i midten, ost drysset over til slutt – det må jo bare bli helt topp! Du står nokså fritt i valg av oster, bare du bruker noen med mye smak, så Norvegia og Jarlsberg er ikke helt tingen her. Jeg kommer med forslag i selve oppskriften, men bruk det du har og liker best.

Kjøttboller er alltid velkommen på et mezedes-bord, og som middag med f.eks tzatziki, salat og poteter, alternativt ris og tomatsaus. Oppskriften er fra TL!FE.gr.

  • 500 gram karbonadedeig
  • 2 ss løk, finrevet eller veldig finhakket
  • 1 egg
  • 0,5 dl tørre brødsmuler / griljermel
  • 1 dl revet gulost, feks graviera eller gruyere
  • 1/2 ts paprika
  • salt, pepper
  • 0,3 dl vann
  • 100 gram kefalotyri eller cheddar, kuttet i ca 20 små terninger
  • 1 ss finrevet ost (en av de du har brukt i kjøttbollene, parmesan eller myzithra) til å drysse over til slutt

Bland kjøttdeig, løk, egg, brødsmuler, revet gulost og paprika i en stor bolle, sammen med litt salt og pepper. Elt, gjerne med hendene, til alt er godt blandet. Elt vannet inn til slutt.
Trill ca 18 – 20 kjøttboller av deigen. Lag et hull med tommelen og trykk inn en osteterning, form kjøttet rundt den. Stek kjøttbollene i litt olje på stekepannen, eller i oven på 180 grader i 25 minutter. Dryss over litt ost før dere skal spise.

Legg igjen en kommentar