Hvit halloumi-pizza med avokado

Min gode, finske venninne, Minna, arbeider med å importere greske matvarer til Finland. Denne pizzaen er en av oppskriftene de har kreert på arbeidsplassen hennes, Gavrielides Foods, for å vise hvordan produktene de markedsfører kan brukes. Det er en original og leken oppskrift som gir en skikkelig deilig pizza. «Denne hvite pizzaen gir et pust av middelhavssol, med varme smaker på tungen», skriver de, om Google Translate har rett.

De lager en vanlig pizzadeig, til én person bruker de en deig 180 gram, mens jeg lager porsjonspizzaer på pitabrød i dag. De bruker også tyrokafteri som de importerer ferdiglaget fra Hellas, men det kan jo ikke du, med mindre du bor i Hellas. Det er imidlertid veldig enkelt å lage denne velkrydrede fetaostdippen selv, bruk gjerne denne oppskriften.

  • per person (eller kanskje to, dette er mektig):
  • 2 pitabrød (ev. 180 gram pizzadeig)
  • 150 gram revet, fast mozzarella (eller bruk gresk kaseri)
  • 100 gram haloumi-ost, smuldret med fingrene
  • 50 gram soltørket tomat
  • 75 gram avokado, i skiver
  • 45 gram tyrokafteri (se over)
  • basilikumblader
  • litt extra virgin olivenolje
  • noen dråper nypresset sitronsaft

Forvarm ovnen til 225 grader, bruk varmluft + undervarme om du har den muligheten på din ovn. Fordel mozzarellaen over pitabunnene, og bak dette i fem minutter. Ta dem ut, og fordel haloumi og soltørket tomat oppå. Bak videre i ca fem minutter, eller til osten har fått litt farge.

Fordel avokado på pizzaene, deretter legger du på små klatter av tyrokafteri. Topp med basilikum og ringle over olivenolje etter smak. Drypp noen få dråper sitron på til slutt.

Til én kjempesulten eller to mer finspiste.

Legg igjen en kommentar