Grigora biskota me 3 ilika / Raske kjeks med tre ingredienser

Beklager så mye, men det kryr av mer eller mindre tåpelige annonser på bloggen her nå. Det er ikke noe jeg hverken styrer eller tjener en eneste krone på, men WordPress legger dem her uten at jeg kan gjøre noe som helst med det. Vel, jeg kunne betalt for et domene for å slippe dem, men så rik er jeg ikke at jeg kan betale penger for å dele gratis oppskrifter med dere.

Så til oppskriften: En søt kjeks kan kanskje aldri bli direkte sunn, men når den inneholder kun havregryn, tahini (sesampasta) og honning er den iallfall blant de aller minst usunne kjeksene du kan spise. Svært lite arbeidskrevende er de også, disse små munnfullene, men for at kjeksen skal få riktig konsistens må du sette av tid til at deigen får et halvtimes besøk i fryseren før steking. Du kan så klart gjøre akkurat hva du vil i den halvtimen. Glede deg til en god kopp kaffe og deilige kjeks, for eksempel. Oppskriften kommer fra Gastronomos.

  • 120 gram små/lettkokte havregryn
  • 120 gram flytende honning (gjerne gresk, selvfølgelig)
  • 100 gram tahini

Bland alle tre ingrediensene med en sleiv, til du har en jevn deig. Form den til en jevn rull eller kubbe, gjerne ved hjelp av plastfolie eller matpapir. Rullen/kubben kan du lage ca 15 cm lang. Pakk den inn og legg den i fryseren i en halvtime.
Forvarm ovnen til 180°C.
Kle et stekebrett med bakepapir. Skjær deigen i 20 – 25 kjeks og fordel dem på stekebrettet, la det være litt avstand mellom dem fordi de vil flyte noe utover.
Stek kjeksen i ovnen i ca 10 minutter. La dem ligge ca fem minutter på stekebrettet, før du forsiktig flytter dem til en rist. Avkjøl helt og legg i tett boks.

Avhengig av tykkelsen vil de bli ganske myke eller sprø.

Legg igjen en kommentar