Tyrokafteri med melk

Tyrokafteri

Tyrokafteri har du fått oppskrift på før, men her er en annen variant, rett og slett fordi vi liker variasjon. Tyrokafteri er en spicy, gresk ostedipp, som både passer på mezedesbordet eller som her: sammen med snacks til velkomstdrinken. Lag den gjerne i god tid, og oppbevar den i kjøleskapet. Hvis tyrokafterien virker veldig flytende når den er nyblandet, den stå i kjøleskapet et par timer, så stivner den, men server den helst ved romtemperatur – først da kommer smakene til sin rett. Her er det helnorske «Poppa chips» som skal serveres til, vil du gjøre det helgresk, server med pitatriangler. Oliven og peanøtter ligger i de andre skålene.

  • 200 gram fetaost, skåret i biter
  • 1 – 1,5 rød chili, grovhakket og uten frø
  • 1 ss extra virgin olivenolje
  • 1 ss vineddik eller nypresset sitronsaft
  • 1 dl helmelk

Ha fetaost og 1 chili i en liten blender eller kjøkkenmaskin med kniv. Kjør det sammen. Kjør inn olje, så eddik/sitronsaft og deretter helmelk. Smak, vil du ha det sterkere kan du tilsette mer chili, men husk at dette blir litt sterkere om det skal oppbevares lenge. For det kan nemlig tyrokafterien, den klarer seg fint i fire, fem dager i kjøleskapet.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s