Biskota vromis me sokolata ke tachini / Havrekjeks med sjokolade og tahini

Thaini er en pasta laget av sesamfrø, og vi bruker den vel helst i hummus. Men den kan med hell brukes i julekakene også, den erstatter fett og er mye sunnere. At én av de sju sortene er sunnere enn julekaker flest, med havre, honning, valnøtter og altså tahini, det er slett ikke så dumt, og de er så gode at de slår mange av de tradisjonelle småkakene ned i støvlene, spør du meg. Appelsinskall og kanel gir julete smak, men ikke så så julete at de ikke kan lages og nytes hele året. Oppskriften på disse myke, nydelige småkakene er skapt av superchef Akis Petretzikis.

Og med det ønsker jeg god jul og godt nytt år, vi ses forhåpentligvis i 2023!

  • 100 gram tahini
  • 120 gram flytende honning
  • 120 gram havregryn
  • 50 gram valnøtter, grovhakket
  • 50 gram mørk sjokolade, finhakket
  • zest (det oransje av skallet) av 1 appelsin (eller 1 sitron)
  • 1 ts kanel
  • 1 klype salt

Bland alle ingrediensene i en bolle, til du har en jevn deig. Form ca 20 småkaker med hendene, legg dem på stekebrett med bakepapir og trykk dem litt flate. Bak ved 180 grader i 8 minutter. La kakene avkjøles litt på bakebrettet, etter fem, ti minutter flytter du dem forsiktig over på rist. Når de er helt kalde oppbevarer du dem i tett boks.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s