Domata salata / Tomatsalat

Mang en turist har stirret forbauset på tomatsalaten de har bestilt og fått på tavernaen: En skål med oppskårne tomater og olivenolje! Ja, for så enkel kan en gresk tomatsalat være. En slik salat er ikke ment å være en forrett i seg selv, bare en del av flere mezedes/småretter, alle rundt bordet spiser litt av det fatet, litt av den skålen, litt fra den tallerkenen, og en bit solmoden, struttende tomat innimellom.  Oppskriften her er en smule mer avansert enn tomat + olivenolje, men ikke mye, og også veldig typisk til gresk tomatsalat å være. Tomatkvaliteten er selvsagt det sentrale her. Roma-tomater med stilk pleier å være gode, sjekk at de er frisk røde over det hele, har glatt skall og virker ”tunge”.  Og bruk den beste extra virgin olivenoljen du får tak i.
Det er ingenting i veien for å tilsette denne tomatsalaten flere ingredienser, som oliven eller kapers og/eller smuldret feta.

  •  5 tomater
  • 1 liten rødløk, i strimler
  • extra virgin olivenolje
  • tørket oregano
  • salt, pepper

Del tomatene i mindre biter, fjern stilkfestet. Bland med rødløk. Hell over olivenolje, i Hellas bruker de mye olivenolje på salater som dette, men det holder med en vanlig norsk dressingmengde, for å si det slik. Dyss på oregano, salt og pepper, bland igjen, og salaten er klar.

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-tX og trykk på knappen: Print

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s