Marouli salata / Grønn salat

Har du vært i Hellas og bestilt f.eks tomatsalat, får du ofte bare en skål med oppskårne tomater + olje, en agurksalat er oppskårne agurker + olje osv. Årsaken til dette er at disse salatene ikke skal regnes som en forrett i seg selv, men som ett av mange tilbehør til andre (små)retter: mezedes.
Marouli salata består av grønn salat, dill og en olje/eddikdressing, så den er ganske avansert i denne sammenhengen. Det er all dillen som gjør susen! Grønn salat er deilig sammen med grillet eller stekt kjøtt eller fisk.

  • 1 salathode eller 1 liten romanosalat
  • 1 bunt dill
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss hvitvinseddik
  • salt og pepper

Skjær salaten i vide strimler. Hakk dillen. Rist sammen olje, eddik, salt og pepper i et lite glass med lokk. Bland alt sammen.

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-8y og trykk på knappen: Print

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s