En skikkelig smakfull og enkel kyllingrett fra Olivemagazine.gr, vårlig og sunn. Her får du originaloppskriften, men jeg synes det er litt lite grønnsaker, så jeg dobler nesten mengden gulrot, erter og løk når jeg lager den til oss. I tillegg brukes ferske erter, jeg bruker fryste fordi det er enklere å få tak i og mindre stress. Men du kan godt bruke ferske erter, bare la dem koke med sammen med de andre grønnsakene. Tilbehøret er brød, men til dette kan du faktisk godt servere kokte nypoteter i sesongen.
- 4 kyllingbryst, ca 800 gram
- 2 ss olivenolje
- 200 gram gulrøtter, i terninger (jeg bruker ca 400 gram)
- 150 gram løk, finhakket (jeg bruker ca 250 gram)
- 3 dl kyllingkraft (evt fra buljong)
- 200 gram fryste erter (jeg bruker ca 400 gram)
- 1 ss maizena, oppløst i litt vann
- 1 pakke dill, finhakket
- saft av 1/2 sitron
- salt, nykvernet pepper
Bruk en vid gryte eller stekepanne med høye kanter. Brun kyllingen raskt i olivenoljen. Tilsett gulrøtter og løk, og stek videre i to minutter. Hell i kyllingkraft, salte og pepre. Legg på lokk, og kok i 15 minutter eller til kyllingen er gjennomkokt. Tilsett mer vann om det trengs. Syll ertene i varmt vann, ha dem i gryta og kok opp. Legg kyllingfiletene på et fat. Pisk maizenaen ut i litt vann, og rør den, litt etter litt, inn i sjyen, til du har passe konsistens på sausen. Bland inn dill og sitronsaft, og server middagen.
Til 4.