Grekerne er kreative med potetene sine, det skal de ha. Denne oppskriften kommer fra imommy.gr, og vet du hva, det er de beste ovnsstekte potetene, sprø utenpå og smørmyke inni!
- 1 kg poteter
- 1 dl olivenolje
- 2 ts hvetemel
- salt
Sett ovnen på 200 grader, og plasser en langpanne inni slik at den varmes opp. Skrell potetene og del dem i fire. Legg dem i en gryte, fyll på vann og et saltdryss. La potetene koke i to minutter.
I mellomtiden, hell olivenoljen i langpannen. La potetene renne godt av seg, damp dem tørre i gryta. Kanskje vil du salte litt mer også. Sikt melet over potetene, og rist kraftig på gryta, slik at melet fordeler seg.
Legg potetene i den varme oljen, vær forsiktig så det ikke spruter. Bland olje og poteter slik at sistnevnte er dekket av olje. Bak dette midt i ovnen i ett kvarter, ta ut formen, snu potetene og bak i ett kvarter til, eller til de er gylne.