Kotopoulo me dip yiaourtiou / Kylling med yoghurtdip

P1320086.jpg

Noe av det aller første jeg lærte meg når jeg begynte å kokkelere på gresk, var kylling i sitronmarinade. Her er marinaden i en litt enklere, hverdagsmiddagsvennlig form. Bitene av ferdigstekt kylling skal dyppes i en frisk yoghurtsaus når dere skal spise. Tilbehør velger du selv, jeg liker ris og kokte rotgrønnsaker eller salat til dette.

Dette er den andre i en serie med tre enkle, greske retter med kylling i hovedrollen.

  • 2 ss olivenolje
  • 1 sitron, presset (spar 1 ts av saften)
  • 1 ts finrevet sitronskall
  • litt salt og nykvernet pepper
  • 2 kyllingfileter
  • litt olje til steking
  • Dipsaus:
  • 1,5 dl gresk yoghurt
  • 1 hvitløkfedd, most eller mortret
  • 1 ss mild sennep
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 ts finrevet sitronskall
  • litt salt og nykvernet pepper
  • pluss kokt ris og kokte rotgrønnsaker eller salat

Bland olje, sitronsaft, sitronskall, salt og pepper i en plastpose. Legg i kyllingfiletene og la dem marinere i en halv til én time.

Bland alt til dipsausen og sett den kaldt.

Stek kyllingfiletene i litt olje. Her kan du se hvordan du får perfekt stekte kyllingbryst, om du lurer på det.

Fordel dippen i to små skåler, og legg kylling, ris og grønnsaker på tallerkner sammen med dippen.

Til 2.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s