Giouvetsi med kylling

P1320089

Giouvetsi bakes tradisjonelt i ovnen med langtidskokt oksekjøtt, men her er en kjappere variant med kylling, og som du tilbereder på komfyren.

Dette er den siste i en serie med tre enkle, greske retter med kylling i hovedrollen.

  • 2 kyllingbryst, i strimler eller biter
  • 1 løk, i strimler
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 130 – 150 gram kritharaki / orzo / risoni (småpasta formet som ris)
  • 1 boks hermetiske tomater (knuste/polpa)
  • 1/2 dl olivenolje (jeg bruker halvparten, men…)
  • 1 strøken ts allehånde
  • 1 lite dryss kanel
  • 1 laurbærblad
  • 1 kyllingbuljongterning
  • salt, pepper, sukker
  • ev litt strimlet bladpersille til pynt

Bruk en vid gryte og brun kyllingen raskt i litt av olivenoljen mens du salter og peprer den. Legg den til side. Stek løken i samme kokekar til den mykner, ha hvitløk oppi det siste minuttet. Ha så orzo, tomater, olivenolje, allehånde, kanel, laurbærblad og buljongterning i gryta, legg på lokk og la det koke til orzoen er myk. Sjekk innimellom om du trenger å tilsette en vannskvett eller to. Ha i kyllingbitene og kok et par minutter til. Da skal kyllingen være gjennomkokt, men sjekk med en bit for sikkerhets skyld. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sukker.

Spis med brød og/eller en grønn salat.

Til to.

4 responses to “Giouvetsi med kylling

  1. Hei. For noen år tilbake spiste jeg en tilsvarende rett i Hellas. Jeg kom hjem og begynte å eksperimentere med ingredienser for å gjenskape retten… Jeg endte opp med, må nesten le litt, en «oppskrift» nesten identisk med din. Allehånde er vel det eneste som ikke har vært med! Morsomt. Betyr at smaksløkene mine ikke har vært helt på jordet … Ha en fin helg. Hilsen Jorunn

  2. Hei Jorunn!
    Så gøy! Gode smaksløker og god kunnskap om gresk mat, vil jeg si. Du kan jo teste ut neste gang om du foretrekker med eller uten allhånde? God helg til deg også!

    • Ja, det er en stund siden sist jeg lagde denne. Men det ble middag idag. Og da kom den siste «brikke» på plass. Allehånde.. Det vet jeg jo nå at er en vanlig ingrediens, men det visste jeg ikke den gang. Deilig mat ble det ihvertfall. Anrettet i keramikk boller og gratinerte med litt graviera jeg hadde med fra Athen. Feta hadde sikkert hvert nydelig også. Hilsen Jorunn

      • Ja, den allehånden, den allehånden. Sjelden jeg kommer på å bruke den i «norsk» mat, men i Hellas går krydderglassene unna. Heldige deg som har graviera! Jeg har vært i Norge i over to måneder nå, og det eneste greske jeg har igjen er oregano 😳
        Lørdagskveldshilsen fra Merete

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s