Fetadilla

Quesadilla med feta, det må jo kalles fetadilla? Denne oppskriften, som jeg fant på Reddit, er en skikkelig blanding av meksikansk og gresk. For med et fyll av tomat, spinat, rødløk og feta kan det nesten ikke bli greskere, mens tortillaen/quesadillaen er en nykommer i Hellas. Fetadillaen er herlig akkurat som den er, men her har jeg en klatt hvitløksyoghurt over. Det er bare å smake gresk yoghurt til med hvitløk, salt og pepper. Rømme og salsa er et annet smakelig forslag.

  • 8 cherrytomater e.l., hakket
  • 0,75 dl rødløk, finhakket
  • 2,5 dl spinat, hakket
  • 1,25 dl fetaost,smuldret
  • 2,5 dl kaseri eller fast mozzarella, revet
  • 3 store tortillaer, jeg bruker grove
  • litt olje til steking

Bland alt til fyllet. Legg 1/3 av fyllet på halvparten av én tortilla, og brett over så du har en halvmåne. Gjør det samme med de andre to tortillaene. Stek dem i litt olje mens du presser dem ned med en stekespade. Stek ca 3 – 4 minutter på hver side, til tortillaene får farge og osten smelter. Skjær i snipper og spis som de er eller med ønsket topping.

Til to, tre for lunsj, til flere som mezé

Legg igjen en kommentar