
Minestrone er en italiensk suppe, men Katerina i Greek cooking by Katerina lager en gresk versjon som du får oppskrift på her. Hun forteller at det er en familieoppskrift, og at de kaller den «falsk suppe», sannsynligvis fordi det ikke er kjøtt i den. Men, lover hun, ingen vil savne kjøttet i denne deilige, friske og mettende suppen.
Tradisjonell minestrone skal ha pasta i seg, så også her i Hellas. Katerina og jeg bruker kritharaki, som også kalles risoni, men du kan fint bruke makaroni også, bare det ikke er av den snarkokte typen. Brød til, om du vil! Og siden klassisk minestrone gjerne drysses med litt ost, har jeg feta på denne.
- 1 stor løk, i skiver
- 1 stor gulrot i terninger
- 2 squash, i terninger
- 2 poteter, i biter
- 1 ss tomatpuré
- 4 ss olivenolje
- 2 tomater, revet eller finhakket
- 6-7 stilker selleri, hakket, eller 1 ss tørkede selleriblader
- 1,2 vann med grønnsaksbuljongterning / kraft
- 3 håndfuller pasta, f.eks. makaroni eller kritharaki
- salt og pepper
- eventuelt noen chiliflakes
- topping (valgfritt): smuldret fetaost
- tilbehør (valgfritt): nybakt brød
Fres løk, gulrot, squash, poteter og tomatpuré raskt i oljen. Ha i tomater, selleri og kraft/vann og kok opp. Tilsett pastaen og kok til den er ferdig og potetene myke, ca 15 – 20 minutter. Rør jevnlig. Underveis smaker du til med chiliflakes (om du vil), samt salt og pepper. Fordel i suppeboller og dryss ev. over litt fetaost.
Til 4