
Jordbærene er på sitt beste i Hellas om våren, de jeg har brukt i denne oppskriften kjøpte jeg på markedet i slutten av april. Og så har jeg spart på den (bloggposten, ikke jordbærkorgen) fram til nå, som det nærmer seg jordbærsesong i Norge. Skal du servere 17. mai-frokost eller -lunsj vil denne salaten være midt i blinken, tenker jeg.
Å bruke jordbær i salater er noe jeg liker mer og mer, det lille hintet av sødme sammen med noe salt, som fetaosten her, er bare så nydelig! Mengdene her under er ikke satt i stein, du tar litt av hvert og så blir det godt uansett. Salaten er en yndet vårspise her i Nafplio, hvor jeg har fått den servert i flere hjem, med variasjoner fra hus til hus.
- 3 – 4 blader romanosalat, finstrimlet (du kan selvsagt bruke andre salattyper)
- 8 – 10 småtomater, delt i fire
- 8 – 10 store jordbær, delt i fire
- feta etter smak, smuldret
- 1 ss pinjekjerner
- 2 ss grovhakkede valnøtter
- dressing:
- 2 ss olivenolje
- 1 ss nypresset sitronsaft
- 1 ts honning
- salt, pepper
Legg salatstrimlene utover på et fat. Fordel tomat og jordbær over, deretter fetaosten. Rist pinjekjerner og valnøtter raskt i en tørr stekepanne, og dryss dem over salaten. Rist eller pisk sammen alt til dressingen og ringle den over.
Skal du servere salaten en travel 17. mai, kan du forberede ved å mikse dressing og riste nøttene dagen før. Du kan også smuldre fetaosten og legge den i en tett boks i kjøleskapet, men fetasmuldring er jo uansett en rask affære.
Til to