
Våren er det vakreste årstiden i Hellas, det blomstrer over alt, det lukter himmelsk av blomstene på sitrustrærne, og det er verken for kaldt eller varmt. Det er høysesong for pikniker, og grekeren og jeg vet om mange steder nær Nafplio som alle må besøkes så ofte vi kan. Stedet på bildet nedenfor er en ny favoritt, hvor grekeren er i ferd med å slå opp parasollen vår. Den digre blomsterengen ligger mellom Nafplio og Nea Kios, med utsikt til Argolidabukten. For få år siden var her et digert og ufremkommelig busk- og tistelkratt, men kommunen ryddet opp og nå er det blitt et paradis på jord.
Salater er en gjenganger på piknikene våre, og denne linsesalaten er både sunn, snarlaget og enkel å frakte med seg, samtidig som den tåler frakten godt. Jeg fant oppskriften hos Cooking with Tatana på instagram, hun presenterer masse deilig gresk mat der. Du kan selvsagt også bruke ferdigkokte linser, da er dette gjort på fem minutter. Hvis løken er sterk, legg den i godt med isvann i 10 – 15 minutter, så mildnes den mye. Spis gjerne nybakt brød til, enten bakt av deg eller bakeren. Salaten kan oppbevares et par dager i kjøleskap.
- 200 gram tørre linser
- 1/2 rødløk, finstrimlet
- 1 vårløk, strimlet
- 7 småtomater eller 1 vanlig, i biter
- 1/2 søtpaprika, i biter
- 1 boks tunfisk, avrent
- 3 ss olivenolje
- 1 ss hvitvinseddik eller nypresset sitronsaft
- salt, pepper
- ev. noen kapers til pynt
Kok linsene myke etter anvisning på pakken. La dem avkjøle seg noe før du blander med løk, vårløk, tomat, paprika og tunfisk. Pisk sammen olivenolje, eddik eller sitronsaft, salt og pepper og bland salaten godt md dressingen. Dryss ev. over kapers etter smak.
