
Dette er en snak, som grekerne sier, en snack altså, som inneholder noen av eggene som er blitt kokt, farget og deretter brukt som pynt til påske. Gresk, dvs ortodoks, påske er ikke alltid på samme tid som i Norge, og i år feirer grekerne én uke etter oss. Bildet nederst er fra en kirke i nabolaget, tatt i fjor ved midnatt første påskedag, hvor alle har med talglys som tennes med flamme som etter sigende er hentet fra Jerusalem. Selv jeg, som er ateist, synes det er en utrolig vakker og stemningsfull skikk.
- ca 2/3 agurk, i skiver
- 3 hardkokte egg, i skiver
- 1 tunfiskboks (ca 110 gram netto)
- 3 ss gresk yoghurt
- 2 ss majones
- 1 finsnittet vårløk
- salt, pepper
Legg agurkskivene på et fat. Dekk hver av dem med 1 eggeskive, bruk bare de som har både hvite og plomme. Bland avrent tunfisk med yoghurt, majones og vårløk, men spar litt av det grønne på vårløken til pynt. Smak til med salt og pepper. Fordel tunfisken på eggeskivene, og kos deg!
Får du tunfisksalat til overs, og det gjør du nok, spis den på brød!

God påske!