Feta ke elies sti marinada / Feta og oliven i marinade

Fredag! Så derfor en storveis oppskrift, som du kan bruke når du skal lage mezedes eller tiltygg / snacks til velkomstdrinken, sammen med pitabrød eller nybakt landbrød. Har du noe til overs, bland det med en enkel tomatsalat med smaksrike tomater og rødløk, bare husk å fjerne steinene i olivenen først. Nok et forslag er å ha dette som topping på pasta med tomatsaus – det er en skikkelig vinner! Oppskriften er fra To Pontiki.

  • 200 gram oliven, gjerne kalamata, med eller uten steiner
  • 200 gram fetaost, skåret i terninger
  • marinade, pisk sammen:
  • 2 ss rosmarin (valgfritt)
  • 1,25 dl ekstra virgin olivenolje
  • 1 sitron, saft og skall
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ts oregano
  • et lite dryss chiliflakes
  • til servering:
  • pitabrød, nybakt brød e.l.

Legg oliven og feta lagvis i et glass med lokk e.l., og hell over marinaden. Sett glasset i kjøleskapet i minst seks timer, men gjerne et døgn, for å marinere godsakene og få frem smakene. Vend på glasset når du likevel har et ærend i kjøleskapet.

Fjern laurbærbladene, og server snacksen i en skål, sammen med lune pitabrød eller godt brød.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s