Bakt feta med appelsin og oliven

Nam-nam! For en deilig mezé Mia Kouppa har skapt her! Dette er skamgodt, som vi sier i Stavanger. Og så enkelt at jeg tipper du kommer til å servere det igjen og igjen. Her får fetaretten følge av nybakt valnøttbrød, men lune pitabrød er like godt til, ja selv kjeks fungerer her. Du kan gjøre dette klart på forhånd, sette det kaldt og bake like før dere skal spise. Selv etter bakingen vil osten holde fasongen, for slik er feta. Ekte feta, husk at den må være gresk!

  • 200 gram fetaost
  • 1 ss olivenolje, pluss noen dråper til å smøre formen med
  • 1,25 dl oliven, grovhakket
  • 1/2 appelsin, grovhakket fruktkjøtt uten de hvite hinnene
  • 1,5 ts finrevet appelsinskall

Tørk fetaen med kjøkkenpapir. Smør en liten, ildfast form og legg i osten. Varm oljen i en liten stekepanne, og fres oliven, appelsinkjøtt og -skall i et par minutter. Hell det, sammen med oljen, på og rundt fetaosten. Bak godsakene midt i ovnen på 200 grader i ett kvarter. Spis mens det er varmt, sammen med ferskt brød.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s