Keik yiaourtiou me meli ke karidia / Yoghurtkake med honning og valnøtter

Gavriel Nikolaidis heter kreatøren bak dette sjarmtrollet av en kake, som inneholder alt det deiligste greske en kake kan inneholde, nemlig honning, yoghurt, olivenolje og valnøtter. Det jo bare blir godt! Et tips fra kokken er å passe på at alle ingrediensene har romtemperatur før du begynner å bake, så får du et ekstra vellykket resultat. En kopp te eller kaffe er alt du trenger i tillegg for maksimal kakekos.

  • 3 egg
  • 250 gram honning
  • 0,8 dl olivenolje
  • 200 gram yoghurt
  • 1 sitron, kun finrevet skall
  • 250 gram hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts natron
  • 1 klype salt
  • 80 gram valnøtter, grovhakkede
  • litt olje og mel eller et bakepapir til formen

Pisk egg, honning og olivenolje med mikser i 4 – 5 minutter. Tilsett yoghurt og pisk i ett minutt til. Ha i sitronskall. Sikt inn mel, bakepulver, natron og salt. Vend det forsiktig inn med slikkepott, og vend inn nøttene til slutt. Smør olje i en bakeform og dryss med mel, eller kle formen med et bakepapir. Hell i røren. Bak på nederste rille ved 170 grader i 55 – 60 minutter. Sjekk med en kakenål e.l. om kaken er gjennomstekt. Avkjøl på rist.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s