
Gavriel Nikolaidis heter kreatøren bak dette sjarmtrollet av en kake, som inneholder alt det deiligste greske en kake kan inneholde, nemlig honning, yoghurt, olivenolje og valnøtter. Det må jo bare blir godt! Et tips fra kokken er å passe på at alle ingrediensene har romtemperatur før du begynner å bake, så får du et ekstra vellykket resultat. En kopp te eller kaffe er alt du trenger i tillegg for maksimal kakekos.
- 3 egg
- 250 gram honning
- 0,8 dl olivenolje
- 200 gram yoghurt
- 1 sitron, kun finrevet skall
- 250 gram hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1/2 ts natron
- 1 klype salt
- 80 gram valnøtter, grovhakkede
- litt olje og mel eller et bakepapir til formen
Pisk egg, honning og olivenolje med mikser i 4 – 5 minutter. Tilsett yoghurt og pisk i ett minutt til. Ha i sitronskall. Sikt inn mel, bakepulver, natron og salt. Vend det forsiktig inn med slikkepott, og vend inn nøttene til slutt. Smør olje i en bakeform og dryss med mel, eller kle formen med et bakepapir. Hell i røren. Bak på nederste rille ved 170 grader i 55 – 60 minutter. Sjekk med en kakenål e.l. om kaken er gjennomstekt. Avkjøl på rist.